Muoti,  Neuleet,  Yhteistyö

Tuubista toppi

Yhteistyössä Eiran Langat

Seuraavaksi näytän miten voit tehdä yksinkertaisen tuubitopin käyttämällä neuleena lettikuvioita. Sain valita langaksi ihanan pörröisen Eiran lankojen Lang Odeon mohairsekotteen, joka ei kutita. Helmenharmaa miellytti eniten väreistä ja lankaa tuubitoppiin menee noin kaksi ja puoli vyyhteä.
Tuubitoppi neulotaan kuten kaulaliina.

Selvennän kuvilla letin teon, mikäli et ole ennen lettiä neulonut. Minulla oli tässä apurina lettipuikko, mutta sukkapuikkokin käy. Puikon koko 5. Luo 60s ja neulo seuraavasti: 2 aina oikein, myös nurjalla, 4o, 2 n ,4o, 2n, 8o, 4n, 8o, 4n, 8o, 2n, 4o, 2n, 4o,  2 aina oikein , myös nurjalla. Neulo nurjalla nurjat nurin ja oikeat oikein, paitsi 2 ensimmäistä ja 2 viimeistä aina oikein.
Aloita lettikuvio: neulo mallin mukaan, kunnes tulet kohtaan 8 o. Ota 4 s lettipuikolle työn eteen ja neulo takana olevalla puikolla 4 o, neulo sitten lettipuikolla olevat silmukat oikein, neulo 4 n, nosta 4 s lettipuikolle ja vie ne työn taakse ja neulo edessä puikolla olevat silmukat oikein ja sitten lettipuikon silmukat oikein. Jatka krs loppuun.

Seuraavalla oikean puolen krs teet letin kohdalla seuraavasti: Neulo 4o, nosta 4s lettipuikolle eteen ja neulo 1n, neulo lettipuikon 4o, neulo 2n, nosta 1nurja s lettipuikolle vie työn taakse ja neulo 4o, lettipuikon s nurin ja 4o jne. Tee seuraavalla oikealla krs samoin. Kun keskellä on 8 o, tee niistä letti ja jatka kerroksia ja 6 krs jälkeen tee taas letti samaan kohtaan. Neulo 6 krs niin, että siirrät taas nurjia letin molemmilta puolin keskelle, kunnes nurjia on neljä ja tee lettikuviot kuten alussa, jatka näin kunnes pituutta on riittävästi.

Sovita tuubitoppia laittamalla neulos niskan takaa eteen ristiin, kuten kaulaliina ja jatka päät taakse yhteen. Kun neule yltää yhteen voit päätellä silmukat, mutta katso, että kuvio täsmäävät, kun lopetat.

Kun olet kiinnittämässä neuleen päätyjä yhteen, asettele ne mielellään eteen rintojen väliin toisen kappaleen alle, jotta sauma jää piiloon.  Kiinnitä ompelemalla kainalosta kainaloon selkäosio, kohdasssa, missä on aina oikein reunat.  Tuubitoppi on nyt valmis.

Minusta tämä on hauska, sillä voit siis käyttää tätä sekä tuubina kaulassa tai toppina. Veikeetä, eikö?
Ihan itse en tätä keksinyt, vaan löysin idean pinterestistä. Mukavia neulomishetkiä!
Käy kurkkaamassa lankoja täältä Eiran langat.

With love,
                                       M

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *