Ihonhoito

Vivania, luonnollista kauneutta ihollesi

Yhteistyössä Vivania

Olen täällä blogissa harmitellut oman ihoni ongelmia useampaan otteeseen ja couperosasta valitellut aina, kun olen hankkimassa jotakin iholle laitettavia tuotteita. Ihonhoito on tullut tärkeämmäksi vuosien myötä ja tyttärilleni tuputan tuotteita ja ohjeita ihonhoitoon kyllästymiseen asti, ettei heidän ihonsa vain muuttuisi couperoottiseksi vuosien myötä. Aina se ei kuitenkaan näytä toimivan ja tyttäret päätyvät käyttämään tuotteita, jotka ovat heidän mielestään esimerkiksi paremman tuoksuisia tai muuten heidän mielestään sopivampia heille, kuin ne mitä tarjoan. Kosteutus, kuorinta ja suojaaminen ovat A ja O, mutta entä kun nuo kaikki on tehty ja silti ihoa kuumottaa ja kiristää ja nenä ja posket helottavat punakkana? Joo, en ole löytänyt mitään sellaista ihmeainetta, jolla ihon taikoisi kauniin tasaisen väriseksi. Minulle riittäisi suht tasainen ihonväri ja se, ettei pakkaspäivinä ihoon sattuisi ulkoilun jälkeen. Viime viikolla, kun oli hieman kylmemmät säät ja autoilin muutaman tunnin treenikuskina, niin ilmeisesti auton lämmityslaitteen puhaltaminen teki myös ihoni poskipäiltä kosketusherkäksi. Naamioita lappasin poskilleni joka ilta ja se vähän rauhoitti.
 Olen kuitenkin valmis kokeilemaan myös sisäisesti nautittavia ravintolisiä, kunhan tiedän niiden olevan turvallisia. Ilahduin kovin, kun minulle tarjottiin Vivania ceramide kapseleita kokeiltavaksi.  Tästähän ollaan montaa mieltä, että tarvitaanko ravintolisiä ylipäätään ja jotkut sanovat, että niillä ei ihonhoidossa ole mitään merkitystä. Itse allergisena en voi syödä kaikkea, varsinkaan kalaa, josta saisi niitä hyviä rasvoja ja pähkinöidenkin kanssa pitää olla varovainen, sillä kaikki pähkinät eivät sovellu minulle. Siksi koen, että tarvitsen jotakin,  jolla korvata nuo puutokset. Siitä en uskalla vannoa, että ovatko ne juuri nämä kapselit, jotka tuon vajeen korvaavat, mutta nythän sitten näen toimiiko kapselit minulla.

Esitteessä kerrotaan seuraavaa: Keramidi on normaalisti hiuksista ja ihosta löytyvä rasva eli lipidi. Osana kehon solujen välistä ”sementtiä” keramidit auttavat ihoa suojaamaan kehoa ja säännöstelemään ihon kosteutusta. Ihon kuivuuden katsotaan johtuvan perinnöllisestä taipumuksesta, jossa ihosolujen kyky valmistaa keramideja on tavallista heikompi. Keramidit ovat pitkäketjuisia lipidejä, jotka vahvistvat ihon suojamuuria ulkoisia haittoja vastaan. Ne korjaavat kuivuudesta johtuvia vaurioita ihossa. Keramidit vaikuttavat myös solujen uusiutumiseen.
Keramideja on kaikissa eläimissä ja kasveissa. Erilaisia keramideja tunnetaan yli 400, ihmisellä niitä on kuusi. Synteesi alkaa okasoluissa orvaskeden syvimmissä kerroksissa. Mitä lähemmäs sarveiskerrosta okasolut ihon kypsyessä siirtyvät, sitä enemmän niihin kertyy keramideja. Synteesi on voimakkaimillaan jyväissoluissa, joista keramidit siirtyvät solun ulkopuolelle. Sarveiskerrokseen siirtyessään jyväissolut menettävät tumansa ja muuttuvat sarveissoluiksi.

Terveellisen ravinnon ja elämäntapojen lisäksi ulkoinen ihonhoito on tärkeää. Kosteuden puute tuntuu ihossa kiristyksenä, kihelmöintinä ja saa ihon näyttämään samealta, ohuelta, ryppyiseltä ja punoittavalta. Kuulostaapa minun iholtani, vaikken nyt niin ryppyinen olekaan, vielä.

Kapselit tulee ottaa tyhjään vatsaan ja herkkävatsaisena pelkään kramppeja, joita olen saanutkin joitakin muita kapseleita kokeiltuani. Aloitin kapseleiden kokeilun tänä aamuna ja vielä en ole huomannut mitään vatsaoireita, joten siltä saralta voin huokaista. Ajattelin napsia näitä nyt muutaman viikon ja tulla sitten kertomaan tuloksista.

                                           With love,
                                                  M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *