Käsityöt,  Neuleet

Tuleeko taas tuubeja?

Kyllä, niitä taisi taas valmistua yksi viime viikonlopun vaiheessa, kun nuorempi tytär lähti kisamatkalle takki auki, ilman huivia ja käsineitä. Mies palautti tytön hakemaan niitä kotoa ja tytär uskalsi väittää, ettei hänellä ole sopivaa kaulahuivia. Ei ole todellista. No, minähän tartuin puikkoihin ja lankaan. Joku aika sitten olin vetäissyt langoiksi neuletakin, joka oli tehty hyvinkin ohuesta langasta ja jotenkin olin onnistunut pesussa sen värjäämään epätasaisesti kellertäväksi. Luonnonvalkoisesta langasta ja merinovillasta on siis kyse. No ajattelin, että kyllä se johonkin lapasiin tai sukkiin kelpaa, mutta sitten kun tarve oli ja sopivia muita lankoja ei ollut kotosalla, otin ja laitoin langan kolminkertaiseksi ja neuloin yksinkertaisella tyylillä huivin, jossa on kuitenkin kuviossa vähän struktuuria. Lankaa ei ollut niin paljoa, että olisin isompaa tuubia saanut tehtyä, mutta juuri sopivaksi pään yli vain vedettäväksi lanka riitti. Sunnuntai-iltana kun tytär palasi kotiin, niin tuubi oli valmis. Kyllä se sitten kelpasi, vaikka aluksi ihmettelikin tuubin pienuutta, mutta nyt se jo menee suosiolla kaulaan.

Nyt kyllä voisi tulla tauko näihin tuubeihin.

                                                      With love,
                                                    M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *