Kosmetiikka

MAKE UP FOR EVER ACADEMY

 

Minulla oli eilen kiinnostava perjantai-ilta, sillä sain olla maskeerauskoulun opettajan mallina nuorille ja aikuisille maskeerausopiskelijoille. Make up for ever Academyn tilat sijaitsevat Helsingissä Museokatu 44 ja tässä samassa tilassa on joskus ollut yleinen sauna. Jäljellä oli museoviraston suojelema kaakeliseinä ja ihanan rouhea tummanruskea katto opettajien huoneessa.
 Make up for ever Academy on edistyksellinen, pedagogisesti korkeatasoinen, luotettava ja innostava maskeerauskoulu. Opettajina toimivat kansainvälisesti sertifioidut tunnetut huippuammattilaiset. Make up for ever Academyssa saavutat meikkaajan/maskeeraajan kansainvälisen tason ja teatterialan ammattitutkintoon vaadittavan maskeeraajan pätevyyden. Koulu kuuluu valtion opintotuen piiriin.
Kursseja on myös iltaisin ja viikonloppuisin ja räätälöityjä kursseja löytyy myös ryhmille ja yrityksille. Juuri tällaiselle ilta-viikonloppukurssille pääsin malliksi ja tässä ryhmässä oli opiskelijoita muistaakseni 8. Tunnit vedettiin englanniksi, koska opiskelijoita oli Virosta ja Australiasta saakka. Kouluttaja Tuija Luukkainen veti ryhmää asiantuntevalla, huumorintajuisella ja mielenkiintoisella tavalla ja ilmapiiri oli rento. Tuija varmisti minulta, että olinhan tietoinen, että täällä puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä ja meikäläinen kuittasi asian ymmärretyksi.

Maskeerauspöydän ääressä istuessani sain ensin mustan kapan eteeni ja sitten vaihtoehtoisesti valkean ja siinä käytiin läpi sitä, miten esimerkiksi musta kappa veti kaiken värin kasvoiltani loi syvempiä varjoja, kun taas valkea palautti värin ja varjot häipyivät. Opiskelijoiden tarkkojen silmien edessä istuessani sain kuulla kaikki ihoni kunnosta ja jestas miten se punoitti lumituiskun ja pesun jäljiltä. Couperosa antoi parastaan ja sitä siinä sitten käsiteltiin ja mietittiin sen peittämistä. Aikuisen naisen meikkiä kun tehdään, niin tulee huomioida se kuinka glittereitä ja helmiäisiä ei tulisi käyttää, sillä ne korostavat ihon kuivuutta ja ryppyjä. Itse asiassa aika kapoinen on se alue missä liikutaan, kun aikuisen naisen meikkiä luodaan ja aiheena oli vielä silmälasien käyttö, joka vielä asettaa omat haasteensa. Tuija kosteutti kasvoni ja nyppi kulmani, lyhentäen kulmakarvojen pyöreää kaarta ulkokulmasta, jotta silmänseutu ei vedä vielä enemmän alaspäin. Meikkivoiteita sekoiteltiin minun kaulan ihoni värisävyn mukaan ja minulle selvisi sellainen harhaluulo, että aikuisella naisella tulee olla hieman astetta tummempi sävy, kuin iho kaula on, jottei liian vaaleasta meikkivoiteesta tule maskia. Taitaa mennä meikäläisen vaaleat meikkivoiteet nyt uusiksi. On myös muistettava, että meikkivoiteen tulee olla kevyt, jottei rypyt korostu ja silmien alle tulee tarkkaan miettiä, että haluaako peitevoiteen, jolloin rypyt saattavat korostua varsinkin silmälasien kanssa. Plussalasit varsinkin korostavat silmiä ja tietenkin niitä ryppyjä silmien alla. Onneksi minun silmänaluset eivät ole mitenkään tummat, joten selvittiin pelkällä meikkivoiteella, tosin silmän sisänurkkaan peitevoidetta tarvittiin.
 Sumusilmämeikki valittiin silmiin ja se sopii hyvin myös päivämeikiksi, joka oli yllätys minulle, mutta tässä selvisi myös pari jippoa miksi. Ensinnäkin syvällä sisässä olevien silmien luomien luomiväri ei tule niin voimallisesti esille, sillä osa väristä jää piiloon sinne luomivakoon. Siksi väriä taputeltiin aavistus vaon yläpuolelle, muttei kuitenkaan liian ylös. Tämä on kuulkaas tarkkaa hommaa ja koska olin mallina, niin en tietenkään kaikkia juttuja nähnyt silmät kiinni istuessa. Ripsiväri harjataan vain yläripsiin, koska rillien kanssa alaripset korostuu liikaa ja vetävät katsetta alaspäin Olen aina kuvitellut, että sumusilmät tehdään vain iltameikiksi. Nytpä selvisi sekin asia, että sumusilmillä voi räpsytellä myös päiväsaikaan.

Aurinkopuuteria ei tupsuteltu ympäri kasvoja, kuten olen huomannut usean tekevän, vaan sipsuteltiin ohimoille ja leuan alle, mikäli kaksoisleukaa ja  kasvojen riippuvia kohtia häivytellään. Poskipuna couperosan takia valittiin koralliin/oranssiin menevä, jottei punoitus korostu. Pinkit ja roosat eivät käy ja sen olen itsekin automaattisesti huomannut. Mielenkiintoista oli, että myös huuliin tulee sinervää väriä suonien pintaan kohoamisen seurauksena, joten puna voimistuu huulilla hetken oltuaan.

 
Meikki oli luonnollinen harmaansävyisen luomivärin silmien väriin mukautuessa ja korostaen niiden väriä ja iho näytti kuulaalta ja tasaiselta, luonnolliselta ja kesti myös tuiskun kotiin tullessa.
Lämpimät kiitokset Tuijalle ja opiskelijoille tästä kokemuksesta ja ennen kaikkea Kaarina Kokkoselle tämän mahdollistamisesta.     
 
 
 
Tässä vielä muutamia tuotteita, joita minulle käytettiin Make up for ever tuotteista:
Meikkivoiteet, vasen puoli HD Foundation 840
oikea puoli Lift Foundation 503
Green HD Foundation
Eyline black Aqua black tai Agua linea 15
Luomivärit 33 ja 40
Poskipuna10 ja/tai 16
Kulmat ruskea 165+Brow seal
muotoilu Mat Bronze
Mix&Fix kiinnityssuihke
 
 
                                                                   With love,
                                                               M
 
 

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *