Käsityöt

Turkoosit sukat utupilkuilla

Debbie Bliss baby cashmere ja Odeon Lang lankoina houkuttelivat minut neulomaan perussukat ja nämä sukat on helppo toteuttaa myös ilman tuota toista lankaa, mikäli kokee langan kuljettamisen liian haasteellisena. Koko on 37-38.

Ohje: Luo neljälle puikolle yhteensä 48 s ja neulo 2o, 2n suljettuna neuleena, kunnes varsi on sopivan korkuinen. Mallissa on 42 kerrosta ennen kantapäätä. Kantapäätä varten pujota 24s yhdelle puikolle, jotta neulominen on helpompaa ja neulo nyt tätä puikkoa edestakaisin oikealla oikeaa ja nurjalla nurjaa 14 krs. Kantapään kavennus oikea kerros: neulo oikeaa kunnes jäljellä on enää 9s, kavenna ylivetokavennus, ota s neulomatta, neulo s ja vedä neulomaton neulotun yli. Puikolle jää 7 s ja käänny nurjalle ja neulo nurin, kunnes silmukoita on enää 9, kavenna neulomalla 2 nurin yhteen, käännä. Keskellä säilyy siis 8 s ja reunasilmukat katoavat kerros kerrokselta. Kun silmukoita on enää jäljellä ne 8 keskimmäistä poimi reunasta 8-9 s tasaisin välein ja neulo ympäri sileää oikeaa kunnes tulet kantapään toiselle reunalle ja poimi silmukat  uudelle puikolle reunalta ja neulo ympäri.  Parin kerroksen jälkeen tee molemmissa kantapään reunoissa ylivetokavennukset ylimääräisistä silmukoista joka toisella kerroksella,( silmukat kannattaa kantapääpuikkojen kohdalla jakaa tasaisesti kahdelle puikolle). Jatka 12 s puikoilla sileää neuletta, kunnes pikkuvarvas on kunnolla peittynyt ja tee sädekavennukset. Kavenna ylivetokavennuksin kaksi ensimmäistä puikolta, neulo 4 o ja kavenna ylivetokavennus ja neulo 4 o, toista tätä kunnes kerros on valmis. Neulo 4 krs kaventamatta ja sitten kavenna samoissa kohdissa ja nyt  väliin jää 3 s. Tee 3 krs kaventamatta jne, kunnes sinulla on enää  2 s per puikko ja vedä lanka niiden läpi. Päättele ja tee toinen sukka samoin.

Ohjeesta voi kysellä minulta neuvoa myös sähköpostitse. Pukinkonttiin vielä ennättää neulomaan.

                                          With love,
                                                 M

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *