Lifestyle

Terveellinen aamiainen

Jokaisessa blogissa rummutetaan nyt terveellisten elämäntapojen perään, niin ruokavalion ja liikunnan suhteen. Kyllähän sellainen teveellinen ruokavalio tulisi olla läpi vuoden eikä vain tammikuun alussa. Huomaan nimittäin itse, että mikäli herkuttelee liian usein, niin herkut tuppaavat koostumaan juuri niistä epäterveellisistä aineksista ja siitä johtuen olo on voimaton ja väsynyt.
Aamiainen on se tärkein juttu ja usein aamiaiseni koostuu ruisleivästä,sillä se pitää pitkään nälän loitolla. Lisänä siihen pyöräytämme tyttöjen kanssa usein smoothien, jossa on marjoja, mustikoita ja punaherukoita ja nyt löysin myös nämä Goji marjat meidän lähikaupasta. Toki ne siellä kaupassa varmasti ovat olleet tarjolla, mutta nyt ne huomasin ja ostin. Vaikuttavat todella terveysmarjoilta ja paljon näistä olen kehuja kuullutkin. Pelottaa vain, että jos olenkin niille allerginen, sillä minulla on nyt ollut hieman iho-oireita, mutta katsotaan. Onhan tässä syöty joulun aikana kyllä kaikenlaisia konvehteja, joten niissä on saattanut olla pähkinöitä, jotka nyt muistuttelevat itsestään. Gojimarjat maistuvat hieman rusinoilta, mutta ei niitä nyt ihan samoin napsisi. Kourallinen riittää, mutten vielä ole niin paljoa uskaltanut laittaa. Lisäksi heitän mukaan kaurahiutaleita ja kuivattuja karpaloita. Laittaisin vielä mieluusti cashew-pähkinöitä, mutta niille reagoin, joten ei sitten.
Viikonloppuisin kyllä herkuttelen parilla suklaakeksillä aamiasen lopuksi, jottei elämä menisi liian terveelliseksi ja tylsäksi. Kaikkea kohtuudella, on mottoni.
Millaisella aamiaisella sinä aamusi aloitat?

                                               With love,
                                              M

12 Comments

 • Tuitiina

  Kyllähän se aamu useimmiten tahtoo lähteä käyntiin isolla kahvimukillisella (tai kahdella) ja leipäpalasta kyytipojaksi. Joskus innostun tekemään illalla valmiiksi marja- tai hedelmärahkaa ja sehän on herkkua, sinne sekään sitten luomumysliä, kaurahiutaleita ja/tai kuivattuja marjoja (en halua niiden kostuvan, siksi lisään ne vasta aamulla). Aikoinaan keiteltiin puuroakin, mutta minä taisin sitten olla ainoa ken sitä söi ; P
  Smoothie on ihanan nopea aamu/välipala ja aina yhtä herkullista :)))

 • Mysterious M

  Sama juttu, taisin unohtaa mainita, että ehdottomasti minäkin sitä kahvia kiskon, en sentään niin terveellistä aamupalaa tee, että se jäisi pois:) Rahkajuttu kuulostaa kanssa hyvältä. Itse keittäisin puuroa, mutta en jaksa nousta niin aikaisin. Tyttäret tekevät joskus niitä pikapuuroja mikrossa, muttei ne ihan niin hyvältä maistu kuin kunnolla keitetty puuro.

 • Belladonna

  Olen tosi huono syömään aamiaista, oli vuosia, että kahvin lisäksi en muuta nauttinutkaan. Nykyään teen smoothien, useimmiten sekoitus kotimaisista marjoista, hedelmistä ja hieman maustamatonta jugurttia. Lisäksi laitan joukkoon kauraleseitä, chiaa ja/tai pellavansiemenrouhetta. Olen tehnyt ensimmäiset kokeilut vihreästä smoothiesta ja hyvää on sekin ollut.

 • Jonna H.

  Mä syön oikeastaan joka aamu puuroa ja marjoja. Se on sellainen tapa. Mä olen samaa mieltä enemmän kannattaa kiinnittää huomiota syömisiin koko vuoden kuin kamalalla innolla tammikuussa innostua kaikesta.

 • Mysterious M

  No hyvä, kun olet opetellut syömään aamuisin. Itse joskus nuorena kipitin kiiruusti töihin ja söin heti siellä aamiaisen. Nykyisin en voi lähteä mihinkään aamulla, jos en ole syönyt. Olen sen verran verensokerityyppi, että näin se on järkevämpää.

 • Mysterious M

  Ihanaa kun jaksat laittaa puuroa aamuisin, minunkin pitäis! Juu, mä aina ihmettelen näitä superintoilijoita tammikuulla, niin ruokarintamalla kuin urheilujutuissa. No, mikäs sen kivempaa, kun helmikuussa on jo mukavasti tilaa zumbasalissa, sillä ensimmäiset intoilijat tippuu jo silloin pelistä pois:)

 • Marianne N

  Olen syönyt lapsuudesta lähtien weetabixin aamuisin.Sekaan marjoja ja hedelmiä fiiiksen mukaan. Lähipiiri ihmettelee, kuinka viitsin syödä sellaista sahajauhoa vuodesta toiseen 🙂 Pakkaan niitä myös ulkomaan reissuille matkalaukkuun mukaan.

 • tuulanneli

  Puurolla aloitan päiväni ja olen kanssa sitä mieltä, että mieluummin tasainen vuosi 🙂
  Olen ollut aikamoinen jojo – laihdutaja mutta nyt hyväksyn itseni juuri tämänkokoisena kuin olen.

  .

 • Mysterious M

  Sehän on hyvä, jos on löytänyt itselleen sopivan ja kuitenkin terveellisen aamiaisen. Muut ihmetelkööt:)
  Olen minäkin weetabixeja joskus kokeillut, mutta ne eivät ihan uponneet, mutta saattoi olla, että kunnon lisukkeet puuttuivat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *