Sisustaminen

DIY: Lasipullon maalaus

Sain  yli vuosi sitten lahjaksi tyttäreni ystävän äidiltä pullon  Loimuglögiä ja koska en ole mikään erityinen glögien ystävä, pullo seisoi vuoden keittiön kaapissa odottamassa sitä oikeaa hetkeä tarjoamiseen. Pulloon ihastuin oitis ja ajattelin, että jos minulla olisi sellainen mummonmökki, niin tämä sopisi sellaiseen somistukseksi. Mutta kun ei ole, vaan pullon halusin pitää ja sitten asia unohtui. Kun jouluvieraita aattona tuli, hyökin ensimmäisenä tarjoamaan tuota tuhtia glögiä ja kyllähän se maistui vieraille ja posket punehtuivat myös kohta 85 v mieheni isotädilläkin. Tosin hän ei sitten muuta juhlajuomaa halunnutkaan. Kun pullo oli tyhjänä, muistin sen Annie Chalk maalin, jota oli vielä purkinpohjalla pikkuisen ja vetelin sitä sitten pari paksua kerrosta lasipullon pintaan.

Vuorokauden kuivumisen jälkeen tulin siihen tulokseen, että sehän sopii justiinsa meidän sisutukseen ja varsinkin tuohon rosoiseen seinämaaliin. Olin jo vähän miettinyt, että sipaisenkin sitten lopuksi tähän maaliin tarkoitettua lakkaa päälle, mutta enpä sittenkään taida. Pullohan on maljakkomaisesti käytössä vain koristeena eikä missään astianpesukonerumbassa, joten eiköhän nuo maalit kestä ilman lakkauksiakin. Kärsii tuo ulkoinen olemuskin, kun siihen laittaa kiillon päälle.

                                           With love,
                                          M

13 Comments

 • Tiia K

  Upea tuli! Rakastan Blossa ja Loimupulloja ja olen säästänyt tyhjät sellaisenaan ajatuksena että tuikkaan niihin kynttilän. Loimussa tosiaan on tuo muovipäällyste, en tiedä miten kestää kuumuutta. Blossassa taas ei ole. Tuo sinun Loimu on yksi kauneumpia Loimupulloja. <3

  Kivaa viikonloppua. <3

 • Mysterious M

  Niin minäkin ajattelin, että kynttilälle sen pyhitän, mutta sitten ajatus lasipullon maalaamisesta lähti ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Tämän maalin kestoa pinnassa en voi taata, mutta kun tuo maali tarttuu pintaan kuin pintaan, niin eiköhän se kestä, sen mitä nyt pitääkin kestää. Perinnöksi en ajatellut sitä jättää:D Loimu on kyllä kaunis pullon malli.

 • Casa Mimi

  Mullakin on noita loimupulloja monenen vuoden takaa ja sitten löytyisi samaista maaliakin, joten tuotahan voisi kokeilla 🙂 Kalkkimaaleista muuten yelisesti. Minulla ei kestä käyttöä ollenkaan, jollei laita mitään pintaan. Jos vähänkin käytössä oleva esine, esim. pöytä. Mutta eiköhän tuossa pullossa pysyn, sen mitä tarvitsee koskea.

 • Mysterious M

  Näin varmaankin on, että kannattaa laittaa sitä lakkaa päälle, jota se maalin myyjäkin suositteli, jos on käyttöesine. Mutta tämä ei tarvitse sitä, koska ei sitä niin paljoa tule käsiteltyä. Sitten jos lähtee, niin lähtee ja ei haittaa. Nyt se on ainakin pysynyt tiukasti vielä kiinni, vaikka olen sitä hipelöinyt. Voi olla, ettei kestäisi esim. parvekkeella kun tulee kosteutta ym. Vitriinin sisustan maalasin tällä maalilla ilman lakkaa,koska siinä on vähän sama juttu, mutta tottakai pöytä onkin asia erikseen.

 • Tuitiina

  Nythän tässä enää pitäisi saada tuo meidän loimupullo tyhjäksi, lauantai iltahan tuo on…hmmm :)))
  Kaunis tuli pullosta! Mulla olis liitutaulumaalia, voisin kokeilla sitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *