Käsityöt

Tytärkin tekaisi tuubin

Yksi perjantai, ennen ruokakaupoille suunnistamista satuimme ihan vahingossa pyörähtämään taas Oulunkylän lankamaailmaan ja siellä sitten tovin pyörittyämme mini m alkoi miettiä, että hänkin haluaisi tehdä jotain käsitöitä. Olin itse etsimässä lankaa neuletakkiin, sellaiseen, joka ei ole liian paksu, mutta lämmittää, muttei kuitenkaan niin paljon, että hiki päässä olisi. Pitäisi olla pehmoista lankaa, ei kutiavaa ja vielä, että takkia voisi käyttää kesälläkin.  Mallista ei ollut itselläni mitään hajua ja huikkasin tytölle, siinä lankoja katsellessa, että sillä ehdolla, etttä teet sen kanssa valmiiksi ja se ei saa sitten maksaa älyttömiä. Mini m katosi hyllyjen taakse etsimään ja hetken päästä hän tuli niin pehmoisen langan kanssa, että siihen tuli itsellänikin himo, kun sitä hetken käsissään pyöritteli. Lanka on Eco-alpakkaa, mutta hävitin valitettavasti vyötteen, verkkokaupan sivuilta voi tarkistaa muut tiedot. Tytär päätti tehdä tuubin ja onneksi yksi vyyhti siihen riitti, sillä vyyhti maksoi himpun alle 10 e. Langat on todella arvokkaita. En siis haaveillutkaan tekeväni tästä sitä neuletakkia, vaikka jo siitä kävi ajatus mielessä, sillä se oli niin suloisen pehmeää. Onneksi myyjä kertoi, että neuletakissa lanka venyisi, joten siihen täytyisi vielä lisätä toinen lanka ja silloinhan sille tulisi taas ruokottoman paljon hintaa.
Mini m innostui neulomisesta niin paljon, että tekaisi tämän tuubin muutamassa tunnissa puikoilla numero 15  ja ainaoikeaa neulosta kaulaliinan tavoin ja sitten vain rinkulaksi vaikka virkaten yhteen. Helppoa ja hyvä mieli tuli tytölle ja nyt ei se kaula sitten ole enää paljaana, toivon!
Itselle löysin myös alpakka-silkki ihanuuslankaa ja siitä laitan postausta kunhan takki valmistuu.

                                                With love,
                                              M and designer mini m

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *