Matkustaminen

I`m back ja arvonnan voittaja

Elikkäs tällä ollaan takaisin kotona ja reissusta selvitty. Tai niin ja näin, nimittäin poislähtöpäivänä sairastuin rajuun vatsatautiin ja pelkäsin, että pääsenkö ollenkaan koneeseen. Tytöt hoitivat kaikki laukkujen raahaamiset ja chek-init ja hoipertelin vain passintarkastukset läpi. Pötkötin terminaalin tuoleilla sen pari tuntia laittamatta mitään suuhuni ja selvisin koneeseen. Nyt olen sitten kolmen päivän saikulla ja koska palasimme toissayönä, niin tänään tuntui ensimmäisen kerran, että kyllä se tästä ja elämä voittaaa.
Reissasimme siis Aasiaan ja Thaimaan Phukettiin tyttöjen lomalle. Matka sujui kokonaisuudessaan hienosti, hotelli oli hyvä ja siisti, ilma hieno, retkeilimme vähän sekä porukassa, että ominpäin ja hyvin meni, meillä oli ihana yhteinen viikko. Ainoa huoli oli aamuisin, että mennäkkö rannalle vaiko altaalle ja mitkä bikinit ja onko kunnolla aurinkorasvaa ja muistetaan ottaa se käsidesi. No, paljonpa siitä oli sitten apua, jos samoja ruokia syödessä meikäläinen sairastuu. Tämä otti myös kunnialle, sillä en ole ikinä matkoilla sairastanut, koska olen ollut niin huolellinen ja nyt sitten kuitenkin. Viimeksi Thaimaassa ei saatu mitään vatsanväänteitä edes. On se kummalllista.
Lennot ovat kuitenkin tässä matkapaketissa se rankin osuus, istua 10-11 tuntia pienessä tilassa ja yrittää vain olla liikaa miettimättä sitä, kuinka hitaasti aika voi joskus kulkea. Täytyy kyllä ihmetellä näitä äitejä, jotka lähtevät matkalle 4kk vanhojen vauvojen kanssa ja oli siinä vielä lisäksi kaksi lasta iältään kaksi ja kolme. Pari mummoa oli myös mukana. Sattuivat sillai sopivasti istumaan meidän edessä ja kyllä minua säälitti se vauva, kun se huusi suoraa huutoa varmaan 7 tuntia siitä matkasta. En nyt oikein ymmärrrä, etteikö vähän voisi odottaa näiden kaukomatkojen kanssa, kun näkee, ettei tuollainen pieni ihmisenalku voi matkasta nauttia. Kyllä meillä kanssamatkustajilla alkoi ilmeet olla sellaisia loppulennosta, että moni muu ajatteli ihan samaa.
Takaisin lennolla ei voi olla enää noin huonoa tuuria, ajattelimme, mutta kuinkas kävi. Nyt olikin meidän takana, vaihteeksi, pieni alle kaksivuotias raivokohtauksen saanut tyttönen, joka jo valmiiksi makasi maassa, lentokoneen lattialla ja kirkui täyttä päätä. Ja sitä kesti ja välillä itkuvuoron otti hänen hieman vanhempi veljensä, jottei tulisi yhtään hiljaista hetkeä. Poika myös potki tasaiseen tahtiin tuoliani ja minä kun yritin keskittyä olemaan voimatta pahoin. Ymmärrän kyllä lasten kiukuttelun, joka myös johtunee aikaeron rasituksista ja siitä, että lapsen tulee olla paikallaan sen hurjan tuntimäärään. Kyllä perheen isä totesi koneen laskeudutta, että olipa kova reissu. Seuraava reissu voidaankin tehdä sitten, kun Tiina (nimi muutettu) on hieman vanhempi. Minä ajattelin mielessäni, että ”Halleluja.”
Tottahan siellä mukana oli muutama rauhallinenkin lapsi, jotka kenties nukahtivat koneen lähdettyä tai pelasivat pelejään.

Laittelen myöhemmin Thaimaasta lisää postauksia, mutta nyt arvontaan.
Kristallikimara 2 vuotta arvonnan voitti Teija Hämälainen! Paljon onnea! Laitan sinulle meiliä tulemaan.
Ihanasti tuli osallistujia arvontaan ja uusia lukijoita, joille lämpimät tervetulotoivotukset.

                                                            With love, 
                                                        M

27 Comments

 • MarikaH

  Ihana reissu varmasti, vaikka sairasteluun päättyikin. Toivottavasti voit jo paremmin! Meillä on ollut tuuria lasten kanssa matkustaessa, hyvin ovat jaksaneet pitkiä lentoja ja automatkoja ja nukkuvat vaikka päällään seisten. Pienempi oli ekalla Thaimaan reissullaan reilun vuoden vanha ja aika liikkuvainen, joten härdelliä riitti, mutta onneksi ei juuri huutanut. Kävi vaan iloisena kurkistelemassa ketä lähipenkeissä istuu 🙂

 • Marianne N

  Teki varmasti hyvää päästä lämpimään kesken talven. Reissu on aina koettelmus, ja se paikallaan oleminen on tosiaan tuskaa. Kyllä menee pitkän matkan jälkeen aina muutama päivä palautumiseen. Paranemisia!

 • Jonna H.

  Toivottavasti voit jo paremmin. Muutaman kerran kaukolennoilla lapsen huutoa tuntitolkulla kuunnelleena, mietin ainakin itse välillä, miksi? Eräs ranskalainen pariskunta päätti jopa alkaa vaihtamaan vauvan vaippoja edessäni penkillä, kun ruokailu oli kesken… Siinä vaiheessa mulle riitti ja kutsuin lentoemännän komentaan ne muualle, koska minun asiasta sanoessa leikkivät etteivät ymmärrä englantia ja levittelivät käsiään. Voin sanoa, että ne sapuskat jäi syömättä. 😀

 • Mia

  Tervetuloa takaisin! 🙂 Harmi, että sairastuit loppulomasta, mutta kiva kuulla, että teillä oli muuten hyvä reissu. Pikaista paranemista sinne! Tuollaisia "huolia" kaipaisi itsekin tällä hetkellä (siis minkäväriset bikinit laittaisinkaan ja minne tänään mentäisiin kävelemään). 😉 Se on sitä matkustelun ihanuutta, kun ei tarvitse stressata arjesta ja saa vain nauttia!

  PS. Teijalla on kyllä hyvä tuuri! Hän voitti minunkin blogini arvonnassa 🙂 Onnea jo toistamiseen Teijalle!

 • Mysterious M

  Kyllä se tästä, vaikka nestepitoisella ruokavaliolla vielä mennäänkin. Kiva dietti-startti kevääseen, heh! Juuri tuollaiset muksuthan ovat mallikansalaisia matkustettaessa, jotka eivät käy rääkymään aina kun ei saa tehdä juuri mit haluaa. Mutta kyllähän sitä omansa tietää, jos suostuu myöntämään, että voiko sen pirpanan kanssa lähteä vai ei. Tykkäsittekö te Thaimaasta?

 • Mysterious M

  Joo, kaikesta täytyy maksaa, heh! No, oikeesti pientähän tämä oli ja kun vatsatauti onneksi eteenee nopeasti, tosin tämä on kestänyt jo kolme päivää..
  Matka oli ihana ja lämpö taivaallista, meri sametinpehmeä ja vielä kauniit maisemat:)

 • Mysterious M

  Voi hyvänen aika, miten ihmiset voivat olla itsekkäitä ja typeriäkin! Jotain käytöstapoja sentään pitäisi olla. Nyt ymmärrän miksi matkoille voi ostaa niitä parempia luokkia, olisipa vielä ikärajakin, hih!

 • Mysterious M

  Kiitos ja oli mukava muutoin palata. Ilmakin tuntui niin raikkaalta täällä kotisuomen kamaralla:)
  Vatsatauti on kohta onneksi muisto vain, mutta kiloja ropisi pois muutama, joten olo on hutera.
  No tällä Teijallahan tuntuu olevan voittoputki päällä! Eikun lottoamaan, ei kahta ilman kolmatta:)

 • Casa Mimi

  Voi sinua parkaa. Voin kuvitella minkälainen paluulento oli. Olen aina harmitellut muuten sitä, että lomalta paluu on niin raskasta. Hieman ristiriitaista ?. Ja me ollaan niin mukavuudenhaluisia, että 9- ja 12-vuotiaat ei ole kanariaa pidemmälle vielä lennelleet ?

 • Marru

  Tosi inhottavaa tollaset sairastelut… mutta todella kauniit maisemat kuvissa!
  – On se kyllä rankkaa lähteä pienten lasten kanssa noin pitkille reissuille… niin vanhemmille, lapsille, kuin kanssa matkustajille. Meillä onneksi pojat aina nukkuvat matkan ajan (vielä isompanakin), eivät tosin ole koskaan noin pitkillä lennoilla olleet 🙂

 • MarikaH

  Kyllä me kolmen reissun verran tykättiin Phuketista 🙂 Nyt ei ole hinkua sinne, kun se on niin nähty vaikka kiva paikka olikin. Kolmella eri rannalla on majoituttu, Karonilla, Bangtaossa ja Kamalassa.

 • Jonna H.

  Pakko tunnustaa, että silloin harvoin kun miehen kanssa matkustetaan katsotaan usein lapsettomille sopivia hotelleita, missä on ikärajat. Tosin aika usein kuitenkin päädytään ihan normiin. Jos mulla oli paljon rahaa, takuulla ostaisin itselleni lennolta rauhallisemmat tilat. 😀 Ainakin pitkiltä matkoilta, 4-5 h menee vaikka päältään seisten tarpeen vaatiessa. 😉

 • Mysterious M

  No meilläkin oli nyt juuri sellainen hotelli, jossa oli tuo ei suositella lapsille ja olihan siellä kuitenkin muutamia venäläislapsonen, muttei se haitannut. Lentokoneessa kun et pääse pakoon sitä tilannetta, kärsit vaan:(

 • Mysterious M

  Näin onkin viisasta ja meilläkin ensimmäistä Thaimaan matkaa odoteltiin siihen kun kuopus oli 11, jotta muistaisikin siitä jotain. Olen itse sen verran nautiskelija, etten osaa ottaa lomana sitä, että stressaan mitä se vauva siellä lomalla uskaltaa syödä ja juoko se riittävästi ja palaako se auringossa. Tosin sehän on siellä kuumassa kärryssä raukkaparka kokoajan, heh! Vielä sitä saisi huolehtia, että tippuuko se altaaseen ja sairastuukos se. Ei totisesti. Kyllä kaikkeen ennättää ajallaan ja malttia matkailuun, sanon minä:)

 • Mysterious M

  Katalla oltiin ja Seabreeze oli hotelli. Ensimmäinen loma vietettiin Centara Kata Resort and Spassa ja hienompi hotelli kaikkinensa, mutta yllätys vaan, että siellä oli torakat kiusana kun taas tässä kolmen tähden hoteliissa ei ollut kuin vain pieniä muurahaisia vessassa. Ne ei haitanneet, mutta ne isot torakat oli kamalia!

 • Tiia K

  Upeita kuvia, suorastaan mielettömiä. <3 Mutta aivan järkky tuo paluumatka, miehelle käynyt Intian työmatkalla samoin, miltei koko matka meni hotellihuoneessa kuumeessa ja vatsataudissa. Aivan kaameaa, miten ihmeessä selvisit tuon paluulennon. On se ihmeellistä mihin ihminen tarvittaessa venyy.

  Voi että miten on arvonta mennyt tällä möllillä ohi.

  Aurinkoista viikkoa <3

 • Mysterious M

  Joo, elämä voittaa! Maisemat ovat kyllä kauniit ja vielä ihanmpia kuvia tulossa paratiisisaarilta. Niin vanhemmat ja lapset olivat poikki, mutta ehkä vähän voisi ajatella muitakin, sillä me kaikki oltiin matkamme maksettu ja yhtä paljon kaiketi, joten ….
  Ensimmäinen matka Kreetalle, riitti kohteeksi, kun tytöistä nuorempi täytti kesän lopussa 5 ja matka tehtiin heinäkuulla. Ei olisi tullut mieleenkään istuttaa tyttöjä kaukolennoille vaikka tytöt olivat kiltisti ja jännityksestä jäykkinä ja ihmettelivät kaikkea innoissaan. Tosin nuorempi tuumasi lennon päätteeksi, että ihan tylsä lento, kun ei tullut sitä liukumäkeäkään:) Luojan kiitos siitä!

 • Mysterious M

  Kiitos. Joo Imodiumin avulla ei tarvinnut ravata vessassa, mutta oksu kyllä tuli lentokenttäbussissa. Sitten en uskaltanut suuta kun huudella ja makasin odottamassa, että olo helpottuisi. Kyllä se se varran parani, että sain jotain syötyä, mutta konjakin otin ensin. Mutta eilen se sitten kostautui….nyt olo ok, mutta vielä heikohko. Puntarille kun hyppäsin oli panoa tippunut muutamn kilon, että tää vois olla kiva kevätdieetin alkusysäys sitä kaipaaville. Vähän extreemiä,heh!

 • Reetta Niemi

  Oivoi… Inhottavaa lentää kipeänä.
  Ja tuosta tuolien potkimisesta lentokonessa, lapset eivät tietenkään voi ymmärtää, että se tuntuu edessä olevasta erittäin epämiellyttävälle, niin ihmettelen niitä vanhempia, jotka antavat tehdä niin!!! Lentoemäntänä kyllä puutun tilanteeseen, jos tuollaista näen, eikä vanhemmat opasta oikeaan tuolikäyttäytymiseen.
  Pikaista paranemista <3

 • Mysterious M

  Kyllä se torkkuen meni, mutta olo oli hutera.
  Niin, niitä vanhempia minä tässä eniten juuri ihmettelenkin. he vain odottelivat, että raivarit menivät ohi. Eihän se lapsi opi, jos ei auteta:)

 • tuulanneli

  Tervetuloa takaisin 🙂 varmasti on ollut kiva reissu, Itse olen kanssa ihmetellyt noita pieniä lapsia, joita raahaataan pitkille lennoille, Meillä aikoinaan pojat olivat ulkomaan matkoilla vasta kouluikäisinä ja hyvin ovat ehtineet matkustella!

  Pikaista paranemista ja uusia kuvia odotellessa 🙂

 • Mysterious M

  Kiitos! Elämä hymyilee jälleen. Tänään sain vihdoin juotua jopa kahvia ja lähti se ärsyttävä päänsärkykin huitsiin:) Minuakin hämmästyttää tuo ihmisten isekkyys, kun lapset ovat pikkuisia. Mikään ei saisi rajoittaa menoa, jos aikuinen haluaa mennä ja sitten lapset raahataan mukaan. Mihin ihmisillä on niin kiire???

 • Reetta Niemi

  Aivan ja ymmärsinkin että vanhempia ihmettelit, halusin vain selventää omaa kommenttia, ettei joku muu ymmärrä väärin ;), nämä lapsiasiat ovat niin herkkiä monille.
  Ja toinen juttu on niiden laitteiden huudattaminen, josta katsellaan piirrettyjä !!! Apua, ääni kuuluu kymmenen riviä eteen ja taakse!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *