Lifestyle

Bioteekin AURINKOKAPSELI

Yhteistyössä Suomen Bioteekki Oy

Ennen matkalle lähtöä, varmaan heti joulun jälkeen, tyttäreni alkoivat höpöttää aurinkopillereiden syömisestä ja rusketuksen säilyttämisestä ja palamisen estämisestä. Minä olin hieman skeptinen, mutta tuo ”estyä palamiselta”, innoitti minut ottamaan yhteyttä Suomen Bioteekki oy:hyn ja pyynnöstäni saimme paketit aurinkopillereiden kokeilemiseen. Tyttäret olivat hyvin innoissaan, koska tuote tehostaisi ruskettumista.

Tuotetietoa:
Auringonoton yhteydessä käytettävä Bioteekin Aurinkokapseli sisältää luontaista kartenoideja auringon kypsyttämistä öljypalmun hedelmistä.
Ihon hyvinvoinnille tärkeän A-vitamiinin lähteenä tunnetun beetakaroteenin lisäksi öljypalmun hedelmissä on huomattava määrä alfakaroteenia, jonka merkitys auringossa oleskeltaessa on vielä tärkeämpi kuin beetakaroteenin yksinään.
Muita iholle tärkeitä aineita ovat PABA sekä pantoteenihappo, joka edistää auringonoton yhteydessä iholla muodostuvan D-vitamiinin normaalia aineenvaihduntaa.

Teimme niin, että tyttäret kävivät tämän kimppuun ja minä kokeilin vertaistuotetta. Molemmat aloittivat kaksi viikkoa ennen matkaa napsia kahta pilleriä päivässä ja matkalla yhtä ja nyt sitten innon mukaan, loman jälkeen vielä pilleri päivässä. Omasta tuotteesta sain allergiareaktion, sillä siinä oli kalan liivatetta, porkkanaa ja kurkumaa, joille sitten nähtävästi reagoin ja testaus loppui siihen.
Toimiko? Käytimme suojakerrointa 50 melkein koko loman paahtavan helteen vuoksi ja se oli niissä olosuhteissa meille ainoa järkevä vaihtoehto. Ensimmäisen päivän parituntisen aikana m poltti hieman kaulaansa, vaikka kuinka oli rasvattu. Ilmeisesti hiki vei rasvoja mukanaan. Mutta onneksi alue oli helppo sitten suojata piiloon, kunnes punoitus laantui. Rannalla iho ei näyttänyt punaiselta lainkaan, joten petollista on auringonpolte. Eli ei pilleritkään ihan kaikelta siis suojaa, mikä on tietysti ihan luonnollista. Mini m pysyi palamattomana ja vaikka suojakertoimet olivat suuret, saivat työt silti suhteellisen hyvät rusketukset viikossa.
Mini m ei jaksanut paljoa pötkötellä, vaan uiskenteli mieluimmin meressä kun taas sisarensa grillasi itseään maaten ja ehkä syy palamiseen saattoi olla tässä.
Joka tapauksessa ihan kelpo tuote ja rusketus oli hyvä, joten voin suositella.

Bioteekin verkkosivuilta voi käydä vielä tutustumassa tuotteeseen lisää: www.bioteekki.fi

                                      With love,
                                      M

5 Comments

  • Jonna H.

    Mä syön aina ennen kesää tai ennen matkalle lähtöä lämpimään aurinkokapseleita ja jatkan niiden syömistä vielä 1-2 kesän jälkeenkin. En muista milloin olisin viimeksi palanut ja siitä rusketuksesta tulee tosi kestävä. Mulla on esim. edelleen hieman viime kesän rusketuksia jäljellä, rajat näkyy. 😀 Näitä napsimalla en ole saanut nahkaani kärähtämään edes Karibian auringon alla tai Kreikassa, joten toimii. (toki käytän laillasi myös aurinkorasvaa ja en ole auringossa polttavimpaan aikaan päivästä)

  • Mysterious M

    Niin, kyllä näissä on näköjään potkua. Tietenkin se on myös ihotyypistäkin kiinni, sillä toiset ovat herkempiä palamaan, kuten itse olen ja tuntuu, ettei se rusketuskaan pahemmin tartu, oli pillereitä tai ei.

  • Jonna H.

    Mullehan ei tartu rusketus ollenkaan ilman näitä. Mulla on kumma iho suomalaiseksi, se on melko vaalea, mutta en oikein rusketu, mutta en myöskään pala kovin helposti. 😀 Ehkä hyvä niin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *