Matkustaminen

Thaimaassa

Hyvää ystävänpäivää! Hieman tuo on harmaa tuo sää tänään, mutta vien teidät pikkuretkelle aurinkoiseen Thaimaahan, jospa se antaisi vaikka piristystä tähän harmauteen, siellä kun aurinko vaan paistelee.
En voinut olla ihailematta ja kuvaamatta näitä hienoja orkidea-istutuksia, jotka koristivat hotellimme aulaa ja löytyihän niitä vähän joka puolelta. Kukka, jota minä en ainakaan saa koskaan uudelleen kukkimaan on yksi suosikkikukkasista, mutta sielläpäin hyvin tavanomainen kukkanen.

Tämä kahvinjuonti eri muodoissaan on tullut meidän neitien suosikkijuomaksi, joten kyllähän niitä sitten tilailtiin ja maisteltiin missä vaan oli mahdollista sellainen nauttia. No, meikäläinen on hieman rajoittunut näissä kahviasioissa ja tykkään kuitenkin eniten peruskahvista ja sellaistahan tuolla ei oikein saanut. Kahvia sai, muttei se ollut makuuni.

Henkien talot löytyi jokaisen kodin edestä ja myös hotellien. Joka aamu sytytetään kynttilä ja tuodaan juomia ja ruokiaa Hengelle. Jotenkin somaa.

Ensimmäisen kokonaisen lomapäivän kunniaksi kävimme jalkahoidossa, tai niin minä luulin tilauksen tehneeni, pedicure oli listalla ja sitä pyysimme. Ihmettelin, kun astiaan lirutettiin vain hieman vettä ja se oli niin kylmää, että tuntui jo hieman ikävältä ja ihmettelin, kun hän alkoi heti viilata kynsiä ja siistiä kynsinauhoja. Sitten siirryttiin lakkauksiin ja olin vielä enemmän ihmeissäni, että milloin oikein käytetään raspia ja muita hierontaöljyjä tai rasvoja ja jalkani oikein huutivat hierontaa, kaiken sen lentomatkan jälkeen. Kun uskaltauduin kysymään tyttö naureskellen selitti, ettei tähän kuulu sellaista, vaan pitäisi ottaa Foot care erikseen. Höh, mistä minä sen olisin voinut tajuta, sillä edellisellä matkalla saimme jalkahoidot pelkän pedicure- nimikkeellä. Anti olla, tulihan tuo siisti lakkaus.

 Parin päivän jälkeen otimme kuljettajan ja vietimme shoppailujen parissa  iltäpäivän paikallisessa ostoskeskuksessa Central Festivalissa. Kiersimme vasta ensimmäistä kerrosta, kun huomasin pohjakerroksessa Victoria`s secret liikkeen ja kun huikkasin tästä tytöille, niin ilolla ei ollut rajoja. Lentäen he melkein olivat liikkeessä ja voi sitä ihastelua ja touhotusta. Ei tämä minusta nyt niin ihme liike ole, mutta  hei, mähän olen vain äiti. Tovi siinä vierähti ja parin pussukan kanssa sieltä sitten lähdimme. Taisi olla tärkein tehtävä suoritettu koko matkan aikana.

Päivisin kadut olivat kaupustelijoista tyhjänä, mutta illan tullen sieltä löytyi kaikenlaista kaupantekijää. Saippuataiteilijoita, joiden käsissä syntyivät nämä kauniit kukkaset rasioissaan. Siinä ne vaan puukolla veistelivät ja sitten värjäsivät Palmolive saippuapalasta ruusua, orkideaa ja jos mitä.
Tämmöinen pikku retki Katalle. Nyt pitäisi rientää päivän muihin hommiin ja illalla tapaamaan ystäviä. Mukavaa lauantaita ja sitä ystävänpäivää!

                                                    With love,
                                                   M

16 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *