Käsityöt

DIY: tuunaa rikkinäiset villasukat

Tässä yhtenä päivänä löysin jostain laatikosta villasukat, jotka olin vuosia sitten tehnyt. Muistelin niiden olleen suloisen pehmeät ja ihmettelin, kuinka ne olivat joutuneet tänne pitämättömänä laatikon perukoille.

Syy selkis, kun vetäisin sukat jalkaan. Molempien kantapäiden kohdalta sukat olivat rikki ja lanka ohentunut jo kovin myös päkiän kohdalta. Ei kun roskiin, ajattelin, mutta kaivoinkin ne vielä tarkasteluun. En halunnut parsia tavalla, jonka opin koulussa. Lopputulos näytti aina niin rumalta. Entäs jos tekiskin ihan koristeet, joilla reikä saataisiin piiloon.

Tuumasta toimeen, virkkasin simppelin kukan, mutta lanka saa olla hieman ohuempaa, kuin sukan lanka, jottei kukka paina tai tunnu liian paksulta sukan päällä seistessä.

Tein toisenkin, hieman isomman. Pelkkää pylvästä ja ketjua, ei suurempia suunnitelmia, muttei voi olla liikaa reikiäkään. Antaa mielikuvituksen lentää.

Sitten vain kiinnitetään reikien tai alkavien reikien kohdalle ompelemalla. Kyllä näillä nyt jonkin verran vielä hiihtelee. Väri olisi voinut olla myös sukkien värinen, muttei noita lankoja enää ollut jäljellä, joten lumikukkaset olkoon valkeat, kuten kuuluukin.
Heitätkö sinä risat sukat roskiin vai korjaatko ne?

                                      With love,
                                      M

24 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *