Käsityöt

Kermanvaalea neuletakki

Ennen Thaimaahan lähtöä sain ajatuksen neuloa lämpimän, mutta kuitenkin vaikka kesälämpöön sopivan neuletakin. Olin innostunut mini m:n takista ja siitä idea sitten lähti. Perusmalli, hieman struktuuria, taskut, miellyttävä lanka ja väri valkoinen. Niin ja hinta piti olla kohdillaan.
Lankamaailma Oulunkylästä auttoi minut silmukoille ja lankana oli Alpaca Silk, 60 % alpaca, 30 % merinovilla ja 10 % silkki. Ihanan pehmoinen lanka, jonka neuloin reilummasti isommilla puikoilla, taisi olla kutosen puikot ja suositus on kolmonen. Halusin isohkoa jälkeä, jottei tulisi liian kuuma, jos lanka on liian tiiviksi neulottu. Neulemallina on helmineule ja taskut ja reunat virkkasin pylväillä. Tuli kuulkaas kiire ja hieman dramatiikkaa, että riittääkö lanka, mutta riitti se just ja ei jäänyt kuin pätkiä. Päivällä päättelin takkia ja yöllä jo istuin takki päällä lentokoneessa. Tarpeeseen tuli ja tämä takki päällä hytisin kylmästä 30 asteen kuumuudessa, kun sain kuumeen vatsataudin seuraamuksena. Lämmitti sopivasti.

                                                                    With love,
                                                                M

26 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *