Muoti

Uudet kengät

Tässä eräänä päivänä olimme lähdössä mini m:n kanssa 8 luokkalaisten koululääkärikäynnille ja bussia odotellessa satuin vilkaisemaan tyttäreni kenkiä. Minulla oli vielä toppatakki päällä ja talvisaappaat jalassa, kun tämä nuori neiti, niin monen  muun nuoren tavoin, seisoskeli tennareissa ja niissä pikkupikkusukissaan, joissa nilkat iloisesti loistaa paljaana. Voi yhden kerran, sanon minä, vaikken ehkä siinä tilanteessa näin laimeasti itseäni ilmaissut. Järki oli kaiketi jäänyt jonnekin, sillä mittari näytti yhtä astetta, mutta: ”Äiti hei, aurinko paistaa ja muut kengät on niin kuumat!” Kuumat? Itse hytisin vieressä ja aikani marmatettuani lupasin hankkia hänelle välikausikengät.
Miten minusta tuntuu, että tälle nuorelle täytyy olla kokoajan ostamassa kenkiä! No perjantaina kävimme alennusmyynneistä, Dinskosta, nappaamassa hänelle mieluiset kengät, oikea hinta 99e ja nyt 29.90e. No, nehän olivat kylläkin nupukia, joten ei parhaat kosteille keleille, mutta olkoot. Ei tämä tytär näillä kutenkaan kauaa luistele. Minulla oli tarkoituksena ottaa hänen uusista kengistä ja farkuista, jotka edellisellä kerralla hankimme, asukuvia. Mutta eilen kaverilla olleessaan, hän oli säikähtänyt naapurin koiraa ja lentänyt uusilla kengillään nurin. Housut likaantuivat siinä määrin, että ne pyörii nyt koneessa ja kenkiä kuvatessa yritin taiteilla niin, ettei naarmut kovin näy. Joo, uudet kengät on nyt sitten todellakin korkattu.

                                   With love,
                                   M

19 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *