Käsityöt

Harmaa pitsitoppi

Vaikka lämpimiin ilmmoihin tuntuu vielä olevan matkaa, niin esittelen teille jokunen aika sitten virkkaamani kesätopin. Löysin nimittäin lankavarastoista kolme kerää harmaata puuvillalankaa ja ideoin itselleni toppia, kun lähdimme Thaimaan matkalle. Suunnittelin kovasti virkkaavani topin siellä altaalla, tai iltasella hotellissa. Sain toki toppia virkattuakin, mutta kauhukseni huomasin, että lankaa on liian vähän, joten into laantui. Kotiin tultuamme kävin katsomassa tähän sävyyn sopivaa lankaa ja koko firma, joka tätä lankaa oli aikaisemmin tuottanut, oli mennyt konkurssiin. No, myyjän kanssa sitten katsastimme tilannetta ja päädyin kahteen eri harmaan sävyyn ajatuksena liukuvärjäysidea. No, eihän siitä mitään liukuvärjäystä saanut, kun olin aloittanut topin jo väärällä sävyllä. Päädyin sitten tummaan keskiosaan, sillä sehän hoikistaa ja vaaleaan helmaan. En nyt sitten tiedä toimiiko, mutta tykkään kyllä lopputuloksesta. Jopa tyttäret kyselivät tätä lainaksi sitten kesällä, joten ei se varmaan ihan pieleen mennyt. Tässä taas opetuksen sana. Aloita virkkaaminen tai neulominen vasta, kun sinulla on RIITTÄVÄSTI lankaa, niin ei tarvitse soveltaa. Mutta joskus työ tekijäänsä opettaa ja näin ollen tästäkin olisi tullut hieman tylsä yksivärisenä. Asukuvia tulee sitten, kun tämä päällä tarkenee keikistellä.

                                         With love,
                                                M    

26 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *