Matkustaminen

Herkut Silja Serenadella

Tukholmaan matkatessamme Tallink Silja Serenadella, saimme istahtaa herkullisen buffetpöydän ääreen. Mikäs sen mukavampaa, kun näin meitä hemmoteltiin, sillä minähän se yleensä meidän perheessä kokkaan, joten mielelläni kävin pöydän antimia nautiskelemaan. Laiva oli pääsiäsimatkaajista tupaten täynnä ja jonoja riitti, varsinkin buffettiin. Jokainen laivoilla käynyt matkaaja tietää, että kun buffetsalin ovet avataan, niin jotkut ihmiset ryntäävät suoraan hakemaan ruokaa pitopöydistä, ennenkuin heidät ohjataan pöytiin  ja tottahan kattaus siinä sitten kärsii. Tämä käytös on hieman erikoista minusta, mutta olin kaukaa viisas, koska halusin saada kauniit kuvat, joten pyysin laivan henkilökunnalta luvan päästä kuvaamaan ruuat, hetki ennen ovien virallista avaamista. Ystävällinen henkilökunta sen minulle soi ja nyt voin esitellä kuvina kaikkea ihanaa ja maukasta tarjolla ollutta herkkua.
Koska en itse kala-allergisena kalaa kotona kokkaile, sai mies ja nuorempi tytär nyt maistella ja syödä kalaherkkuja mielin määrin. Minä paneuduin enenmmän salaatteihin ja muihin alkupaloihin, vanhempi tytär valitsi omat suosikkinsa kanaruuista.

Kanaa oli tarjolla itämaisittain ja erikoisimmilla mausteilla. Lämpimänä ruokana oli mm. lammasta, lohta ja lastenpöydässä myös kanaa lämmitettynä.

Jälkiruokapöytä on aina ollut minun suosikkini, eikä se pettänyt tälläkään kertaa. Harmi vaan, että yleensä on tässä vaiheessa tullut naposteltua ruokaa jo sen verran, että näitä makeita ei pysty syömään niin paljoa, kuin suu söisi. Ehkä se on vain hyväkin, mutta kyllä minä aina sen verran tilaa jätän, että suurinta osaa näistä herkuista voi ainakin maistella.
Kauniit kattaukset kyllä hivelevät silmää, eikö vain? Tästä saa myös itse vinkkejä kevään muita tulevia juhlia silmällä pitäen.
Huomenna saatte kuulla lisää matkasta ja viihteestä laivalla.

Matka toteutettiin yhteistyössä Tallink Silja Oy:n kanssa.
Lisätietoa löydät täältä: Tallink Silja

                                                            With love,
                                                        M

26 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *