Matkustaminen

FAME THE MUSICAL IN SILJA SERENADE

Kun perheessä on kaksi teiniä, niin risteilymatkojen suunnittelu ja toteutus on vuosi vuodelta haastavampaa ja jokaisen täytyy tehdä kompromisseja, jotta matkasta tulee kiva. Enää ei kiinnosta pelkkä karamelli tai pallomeri leikkipaikassa ja Muumi-suunnistus on jo moneen kertaan nähty ja tehty. Todella kiva kyllä on ollut vuosien saatossa seikkailla laivalla etsimässä Muumi-rasteja ja sitten jännittää pienen kanssa millaisen palkinnon saa. Piirustuskilpailut olivat aikoinaan in-juttu meidän neideillä. Aamulla leikkipaikan auettua rynnättiin tarkistamaan, että oliko tullut jotain palkintoa ja yleensä aina oli, kiitos Siljan ymmärtäväisten leikkitätien. Tämä olikin meidän perheen syy matkustaa Siljan laivoilla, koska lapset oli niin hyvin huomioitu ja myös vahtiminen laivan promenadella oli helppoa, koska laiva on niin selkeäksi suunniteltu. On tässä vuosien saatossa tehty varmasti yli kaksikymmentä reissua Siljan kyydissä, joten nyt onkin sitten keksittävä keinot, millä vielä saadaan perheelle yhteinen kiinnostava reissu, joka kriitikoillekin kelpaisi. Tämmöisiä asioita pohtiessani lähestyin Tallink Siljaa ja ihanasti he ymmärsivät ongelmani ja tarjosivat vaihtoehdoksi musikaalielämystä. Siljalla on menossa kaksi herkullista West End-musikaalia, Fame Serenadella ja Saturday Night Fever Symphonyllä, joista saimme valita teineille sopivan ja mieluisammaksi valikoitui Fame, koska kuten aikaisemmassa postauksessani kerroinkin, se oli tuttu DVD-versiona.

Tyttöjen mielipide on nyt tärkein, joten tässä heidän ajatuksiaan Famesta:

Mini m 14v
Musikaali on kiva juuri nuorille, mutta ikärajana 12v on varmasti ihan järkevää, sillä englannin kieltä jos ei ymmärrä, niin aika voi käydä pitkäksi. Näin kävi meidän edessä olevalle perheelle, jossa noin 5-7 vuotiailla lapsilla ei kiinnostus riittänyt kauaakaan.  Itse ymmärsin kaiken ja musikaalissa oli hyvä juoni, mutten huomannut paljoakaan yhtäläisyyksiä leffan kanssa. Esityksessä oli nopea tempo ja juoni eteni sujuvasti vaatteiden- ja lavasteiden vaihdon myötä. Pienillä jutuilla lavasteissa saatiin tila kuvaamaan tanssisalia tai koulun käytävää. Laulut oli ihan hyviä ja laulajat lauloivat kovaa, mutten tunnistanut lauluja, paitsi tunnusbiisin. Jos on musikaalien ystävä ja aika kävisi muuten tylsäksi laivalla, niin tämä voi olla kiva ajanviete. Voin siis suositella.

M 17v
Fame-musikaali oli tiivis ja mukavan mittainen kokonaisuus, joka koostui upeista tanssikuvioista sekä kylmiä väreitä tuovista musiikkikohtauksista. Näyttelijät puhuivat selkeää ja helposti ymmärrettävää englantia ja tunnelma luokkahuoneissa oli aidon tuntuinen. Pidin siitä, että niinkin vaatimattomalla rekvisiitalla saatiin hyvin vakuuttava show aikaan. Vaikka tämä versio erosikin suuresti aiemmin näkemästäni elokuvasta, oli se silti tunnistettavissa alkuperäisestä musikaalista ja erittäin mielenkiintoista katsottavaa. Suosittelisin musikaalia ikärajoista huolimatta yli 15 vuotiaille, sillä uskon heidän saavan esityksestä enemmän irti.

Mieheni kanssa pidimme virkistävänä vaihtoehtona tätä musikaalia, sillä usein laivoilla nähdyt akrobaattitemppuilijat eivät enää tahdo kiinnostaa. Nuoruus tuli tästä musikaalista mieleen, mutta ohjelmasta en minäkään tunnistanut muuta kuin tunnusbiisin.  Uudistus musiikin suhteen sopii varmasti paremmin nykyisin esitettäväksi. Laulajat olivat ammattitaitoisia ja tasokkaita ja tanssit meneviä ja upeita. Välillä kyllä hirvitti tanssilattian ahtaus, kun tanssijat tekivät hurjia hyppyjä lavan reunassa katsojien edessä, mutta lava riitti kuitenkin. Hauskasti oli myös tuotu esille 80-luvun vaatetukset ja ne hassut jumppa-asut ja leikatut collage-paidat. Kyllä siinä 90 minuuttia meni nopeasti. Meidän juhlapakettiin kuului kahvia ja virvoitusjuomia sekä suklaakonvehteja. Esitys oli ilmainen, mutta musikaali-lippu on varattava matkavarauksen yhteydessä ennakkoon. Musikaalia esitetään kaksi kertaa illan aikana. Näitä esityksiä laivoilla on huhti-toukokuun ajan, joten jos Fame tai Saturday Night Fever kiinnostaa, niin tässä on koko perheelle ja varsinkin teineille mukavaa vaihtelua risteilylle.
Musikaalissa kuvaaminen oli kiellettyä, joten pari kuvaa otin sitten mainoksista isolta screeniltä.

Matka toteutettiin yhteistyönä Tallink Silja Oy:n kanssa.

Lisää matkoista ja musikaaleista löytyy täältä:
Tallink Silja
Tallink Silja musikaalit

                                                   With love,
                                                  M, mini m and M

20 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *