Käsityöt

Neulon ja puran

Olenko saanut mitään käsitöitä viime aikoina valmiiksi kaiken rilluttelun ja blogikutsujen aikana? No, olen. Sillä yksi virkattu mekko valmistui kyllä ja innolla sitten sen esittelen, mutta koska tuo sää on taas niin kurja, niin en sitä päälleni tarkene pukea ja terassilla keikistellä kuvattavana. Mutta toivottavasti pian voin sen tehdä, sillä mekko on minusta hauska ja helppo virkata, jos vaikka joku saisi siitä innostusta tai kesämekkovirkkausta kaipailee.
 Jotain hyvää tuli siitä vaatehuoneen päivityksestä ja laatikostojen hankinnasta, sillä muutama neule sai ensin häädön kirpparille. Mutta hetken mietittyäni päädyinkin purkamaan ne langoiksi, jos ne sitten saisivat uuden elämän. Lankana tämä punertava beige on suloisen pehmeä ja ylellinen, joten jotain kivaa siitä varmasti valmistuu, kunhan inspiraatio iskee. Valkoinen lanka olikin yllättävän karhea yllä ja niinpä siitä todennnäköisesti tulee jotain sukkaa-lapasta. Mutta vielä valkoiset langat on laitettava vyyhdeksi ja pestävä ja kerittävä uudelleen, jotta ne voi sitten neuloa tai kutoa, kuten olen tottunut sanomaan. Jottei illat kävisi liian toimeettomaksi, on vielä yksi neule purkamatta, mutta enköhän minä senkin vielä langoiksi vedä, kun olen aloittanut. Purkaminen on kyllä kurjaa, mutta tyhmempää olisi vain heittää hyvät langat pois. Harmittaa vain, että olen ne niin hyvin päätellyt, että en tahdo millään päästä purkamisen alkuun. Yleensä tuskailen sitä, jos olen ollut kiireinen ja langat roikkuvat josatain saumasta ja päättely on ollut hätäistä. No koskaan ei ole hyvä.

Kuvissa on muuten mieheni isoisän isän tekemä puuhevonen rattaineen ja sillä jos millä on tunnearvoa ja sisustuksessa se on saanut olla esillä kaikki nämä meidän yhteiset vuodet ja saa olla jatkossakin.

                           
                                          With love,
                                          M

22 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *