Sisustaminen

DIY Pompomit


Vappuaatto taitaa useammalla olla jo siinä vaiheessa, että vappuaskartelut tuskin kiinnostaa, mutta jos olet tehnyt kuten minä ja vieraat tulevat vasta vappupäivänä lounaalle, niin vielä on aikaa tehdä pieniä askarteluja.


Leikkaa reilunkokoisia silkkipaperiarkkeja noin kymmenen kappaletta ja aseta ne päällekäin. Sitten alat tehdä vekkejä, kuten viuhkaa tai haitaria tehdessä ja vekkien kannattaa olla noin 2-3 cm leveitä.

Kun viuhka on valmis niin taita se keskeltä ja sido narulla tiukasti kiinni.

Pyöristä saksilla päät.

Avaa vekkejä vähän, jotta seuraava vaihe on helpompi tehdä.


Nyt alat nostelemaan kerroksia ylöspäin ja aina sidottuun naruun asti. Työ täytyy tehdä rauhassa jottei silkkipaperi repeä. Nosta viisi paperia samalta puolelta keskelle, käännä ja tee samalla tavalla toisella puolelle. Ota toinen puoli viuhkasta ja toista.


Kun kaikki kerrokset on nostettu ja aseteltu ylöspäin ja irti toisistaan on pompom valmis. Tämä on helppo ja kiva koriste myös syntymäpäiville ja kesäjuhliin ja myös lapset voivat osallistua tämän pompomin tekoon.
Itse asettelen nämä koristeet vappupöydän äärelle ja tytär, illalla viettäessään omia 18-v juhlia, aikoi myös käyttää näitä koristeena, joten käyttöä näille on.

                          Hauskaa vappua kaikille!

                                 

26 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *