Käsityöt

Virkattu valkoinen mekko

Tämän mekon virkkasin keväällä, kun alkoi jo näyttää siltä, että ilmat oikeasti lämpenisivät. No niinhän ei käynyt ja nyt olen miettinyt, että ehkä tätä mekkoa voi käyttää vasta keskikesällä, jos tätä menoa mennään. Eilen aurinko paistoi sen verran ja hetken, että pyysin m:n kuvausavuksi, jotta saisin tämän esitellyksi.

Idea tämän mekon virkkausmalliin tuli lapsuusajan kodin ikkunaverhoista, äidin tekemistä ja mietin, että miksipä ei sitä voisi tähän soveltaa. Hyvin kävi ja nyt mekko on valmis. Tekeminen on pelkkää pylvästä ja väliin tietenkin ketjuja ja kiinteitä. Nopeaa ja helppoa, jos on vähäänkin virkannut. Hieman kavensin eli slimmasin vyötäröltä ja sitten lisäsin taas ruutuja rinnan kohdalla. Isot kukkaset vaativat alleen tietenkin alushameen ja ensin mietin valkoista, mutta ehkä tämä puuteri luo illuusion, ettei siellä ole alushametta ja ei peitä kukkasten ilmavuutta.  Tarkoituksena ei toki ole rietastella.

Sivuilla sommittelin kukkasia hieman kavennusten mukaan ja tarkoitus ei ollutkaan mennä täysin rytmissä, vaan keventää ja vähentää kukkia kaula-aukkoa kohden.

Lankana oli ihan peruspuuvillaa, 100% Cewec cotton 8/4 Oulunkylän Lankamaailmasta ja vyyhdissä lankaa 500m, joten oli huikean riittoisaa. Kolme vyyhteä meni ja virkkuukoukku oli numero kakkonen. Yksi vyyhti jäi, sillä hätäilin ja kävin ostamassa vielä yhden varalle, no nyt sille täytyy keksiä käyttöä ja mietiskellä sopivaa mallia.

                                           With love,
                                           M

38 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *