Sisustaminen

DIY: Parvekkeen sohvalle uusi päällinen

Meillä on lasitetulla parvekkeella puinen sohva, johon olen vuosien saatossa vaihdellut erilaisia päällisiä. Sohva on aika pikkuruinen, joten mitään isoa projektia ei tälle tarvitse tehdä, mutta vuosi sitten tekemäni punainen päällinen sai kyytiä. Etsiskelin  kangasvarastostani sopivaa kangasta ja sitten muistin valkoisen kankaan, jota olin tähän suunnitelmaan hieman ajatellutkin ja tuumasta toimeen, leikkasin siitä sopivan kappaleen.

Kulmat kannattaa ommella näin, jotta ne istuvat patjan päälle paremmin. Nipistä siis kulmasta kolmion muotoiseksi saumat ja ompele kulman levyinen ommel.

Lopputulos näyttää tältä ja on siisti ja muotoon ommeltuna asettuu aloilleen paremmin. Tähän päätyyn olisi voinut tehdä vetoketjun ja siten päällisen  peseminen olisi käynyt helposti, mutta ompelin päädyn kiinni käsin, sillä ajattelin vain höyrypestä tämän tarvittaessa. Hieman jätin pelivaraa kutistmiselle, joten päällinen ei voi olla liian piukea.

Ompelin myös samalla selkänojaksi putkityynyn ja nyt onkin sitten kiva istuskella saunan jälkeen uudistuneella sohvalla ja nautiskella lasi skumppaa tai jotain muuta saunajuomaa.
Muuten ei parvekkeella ole paljoa tapahtunut, sillä tässä on vasta alkuvirittelyt menossa. Kukkia ei vielä ole ja muutkin yritit vielä haaveiluasteella. Joko teillä on parveke valmiina kesään?

                         With love,
                          M

     

14 Comments

 • Mysterious M

  No sinä olet ollut ahkera. Minä pelkään kukkasten palaltuvan, joten vielä vähän himmailen, ainakin terassikukkien suhteen.:) Varmaan parvekkeelle jo voisi jotain laittaa. Minulla on kaikenlaisia suunitelmia, mutta katotaan nyt mitkä lopullisesti toteutan.
  Kiitosta, olen kova myös ompelemaan. Eilen käytiin urakalla sussuttamassa rahaa Eurokankaassa ja nyt pitäsi rippimekkoa alkaa väkertämään:) Ihanan aurinkoista helatorstaita!

 • MarikaH

  Ompele mullekin sohvanpäällinen… 😉 Kivan raikas vilvoittelupaikka! Meillä on terassihommat ihan vaiheessa. Pikkuterassi on kasveja ja pöytäliinaa vaille valmis, isoa terassia ei ole viitsinyt edes aloittaa, kun vieressä möyrii kaivinkone.

 • Mysterious M

  Juupa-juu:) Itse asiassa päällinen on helppo tehdä, jos kappaleet ovat suorat:) Tämä sää on kyllä hillinnyt ainaski meikäläisen terassin laittamisen. Mutta lohduttavaa kuulla, etten ole ainoa, jolla ei ole lainkaan vielä kasveja ja kukkia:)

 • Viltsu

  Voi jukra ,kuinka näppärä olet! Tuo on upea! tahtoisin itselle tollasen ison tyynyn, mutta en omista toimivaa ompelukonetta. Liekkö ompelisin sormeeni siinä samalla. 😀 Ihailen käteviä käsistään ja erityisesti just kangashommissa, kun en niitä osaa itse tehdä. Toki kaikki käsillä tehty on arvokasta, en sitä nyt tarkoita. 😉

 • Mysterious M

  Kiitos Viltsu:) Jos et saa lainaksi keneltäkään konetta, niin kyllä sen voi käsinkin neuloa. Tosin kyllähän se vie sitten kauemmin aikaa. Simppeleitä ompelukoneita saa aika halvalla ja myös käytettyjä, mikäli mielii ommella myös jotain muuta:) Toisaalta jos ei halua itse ommella, niin Eurokankaassa sen saa varmasti myös ompelutettua.

 • Tuitiina

  Oi että, meilläkin penkki kaipaisi pehmikettä, laiskuus vaan vaivaa 🙂 Hieno kyllä tuli ja miten kiva kun on selällekin pehmeää, lämmittää myös mukavasti, kun on nämä kevätkelit nyt viileän puoleisia :)))

 • Mysterious M

  Kiitos:) Joo, kyllä ompelutaito on hyvä taito osata, jos mielii sisustaa. Mutta ymmärrän, jos into laantuu, kun jutut ei suju niinkuin pitäisi. Näin minullekin kyllä käy, mutta sitkeästi vain puran ja aloitan alusta:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *