Lifestyle

Viljelyspuuhat

Miten olenkaan odottanut näiden omenapuiden kukintoja ja ihan kohta niiden aika on. Suloisen vaaleanpunoisena vielä nuppuset miettivät, että auetako vaiko ei.

Mutta ylpeänä esittelen nyt viikonlopun aherruksemme. Sillä vihdoinkin saimme mieheni kanssa asiaksi hankkia tarvikkeet ja tehdä kevätkylvöt. Niin, no, oikeasti me vain kaivoimme nurmikon palasia maasta multineen ja laitoimme kaksi istutuslaatikkoa maahan. Toiseen ne pensasmustikat, joita olen himoinnut ja viereen tuli sitten yrttejä varten laatikko. Ostin ruokakaupasta salaatin, timjamin, persiljan ja basilikan. Niin, ja ostinhan minä kukkakaupasta vielä laventelin. Istutin kaikki muut maahan laatikkoon, paitsi basilikan, sillä se on niin ronkeli, että olkoot parvekkeella. Luinkin sitten lauantai-iltana muiden enemmän istutuksista tietävien blogeja ja näin juuri kannattaa tehdä, että laittaa timjamin ja laventelin karkottamaan muurahaisia ja etanoita. Hyvä minä, sillä en ollut varma uskaltaako niitä samaan laatikkoon edes laittaa, koska laventeli on myrkyllinen. Mansikkalaatikko minulla oli jo ennestään ja siellä on nippu ruohosipulia karkottamassa tuholaisia, en nyt muista mitä. Vielä kun saisi puput huitsiin karkotetuksi ja linnut, niin pääsisi ehkä itsekin jotain satoa maistelemaan.
 Katsotaan nyt, mitä vielä kylväisi tuonne laatikkoon, sillä homma on vielä vähän vaiheessa. Jätesäkit toimivat ikäänkuin estona rikkaruohoille, toivon. Huomaatteko, että teen kaikkeni, jotta elämä viljelijänä olisi helppoa. Loppukesästä sitten vain istun tässä terassilla ja nappailen mansikoita drinkkiin ja mustikoita pirtelöön ja ei tarvitse edes peppua pahemmin tuolista nostaa. No, joo, saahan sitä unelmoida.

No sitten tämän hortensian surullinen tarina. Vielä se oli voimissaan lauanataina ja kas nyt se näyttää tältä. Joko saanut raukka kylmää tai liikaa sadevettä tai jotain, mutta taitaa olla menoa. No, katsellaan, jos se vaikka virkoaisi. Mä olen todella onneton näissä, mutta ei ainakaan yrittämisestä voi syyttää.
Miten teillä muilla? Onko kylvot jo tehty ja saadaanko satoa?

                                               With love,
                                                      M

16 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *