Käsityöt

Pitsiä koltun reunaan

Ompelin jokunen aika sitten pellavamekon, jota täällä blogissakin esittelin. No, se oli aika iso pellavapala, josta sen mekon tein, joten sitä jäi vielä toiseenkin kolttuun ja sellaisen sitten ompelin. Hyvin yksinkertainen ja rento, oli ajatus mallista ja tykästyin tuohon lyhyeen etuosaan, joten sellaisen suunnittelin. Pitsiä pyöri siinä vielä mini m:n shortsien jäljiltä, niin sovittelin sen mekkoon ja sehän sopi. Nyt minulla on sitten kahta eri sortin pellavamekkoa jota vaihdella kuumina kesäpäivinä. Nythän sellainen juuri tulla tupsahti tänne etelään ja varmasti muuallekin suomeen, joten nautiskellaan tästä päivästä.
Kone muuten paukahti rikki ja vein sen huoltoon. Olikohan merkki siitä, että olen liikaa innostunut ompelemaan ja varsinkin kuminauhapaita otti tiukille kaiken sen kuminauhan puolaamisen suhteen ja puolaus alkoi sakata. Järkytyin, kun huoltoon viedessäni sain kuulla huollon olevan 150e. Sillähän saisi jo uuden koneen. Mutta setä siellä huollossa kyllä selitti, että teillä on rouva sen verran hyvä ja arvokas kone, että kyllä se kannattaa huoltaa, jotta sitten taas saatte seuraavat 30 vuotta ommella hurruutella huoletta. Nykyiset uudet koneet ovat vallan muovia ja minun saksalainen Pfaff kaksoisyöttöineen on täyttä terästä, joten näin on järkevämpi. No, eihän siinä muu auta ja koska kone surraa meillä suhteellisen usein, niin kaipa se on huolto vain maksettava ja lovi tuli taas lompakkoon, auts.                                              
Ihanaa aurinkoista iltaa kaikille!

                                                      With love,
                                                   M

22 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *