Lifestyle

Vapaalla

Vapaalla-viini on suomalais-ranskalaisen yhteistyön tulos. Idea Vapaalla-viinistä tuli halusta kehittää suomalaisten makuun sopivat tyylikkäät ja rennot viinit. Yhteistyön tuloksena syntyi laatuviinipari, joka on puettu suomalaiseen desgniin. Kolmen lajikkeen rypäleet kasvavat Pinetin, Pomerolsin ja Florensacin kylissä Etelä-Ranskan rannikolla.

 Vapaalla-viinit on esimerkki suomalaisesta innovatiivisesta yhteistyöstä. Hartwa-Traden osaaminen yhdistettynä Vallilan korkealuokkaiseen designiin tuo markkinoille uudenlaisen viinikonseptin.

Kun nämä tölkit käsiini sain, huohahdin helpotuksesta, sillä painoa on huomattavasti vähemmän kotiin kannettavaksi ja no, olin juuri äskettäin onnistunut saamaan viinipullon pyörähtämään auton takaluukusta maahan ja kengille räsäksi ja arvatkaa vaan, oliko juuri punaviini, joten eipä mene viinit nyt helposti rikki. Tölkki on kierrekorkilla varustettu, joten viini säilyy hyvin myös avaamisen jälkeen. Suositus oli 3 päivää, mutta kyllä minä pihvin kanssa tässä taannoin nautiskelin tuota viikko sitten avattua punaviiniä ja kyllä se ihan juotavana oli säilynyt. Mies ei voi juoda punaviiniä, joten yksin tällä herkuttelin ja siksi sitä lipitin vielä viikon päästä. Tyylikäs tölkki on ihan kelpo kaveri myös pöytään katettuna ja rennoissa puutarhajuhlissa varmasti nappivalinta. Täytyy tunnustaa, etten ole ikänä vielä tölkkiviiniä itse ostanut, enkä ehkä juonutkaan, joten tässä piti asennoitua ihan uudestaan. Minulla on mennyt hetki aikaa totutella noihin kierrekorkkiviineihin, sillä aiemmin ajattelin, että korkista tuntee hyvän viinin. Mutta nyt melkein kaikissa pulloissa on kierrekorkit ja eipä tuo ole makuun vaikuttanut, eikä pahemmin tunnelmaankaan, saapahan pullon helposti auki. Mutta, että tölkki. Jo sanana kauhistutti, mutta iloisesti yllätti.  Kierrettävä pakkaus on luontoystävällinen ja kuluttaa vähemmän energiaa, aiheuttaa vähemmän kasvihuonepäästöjä ja tuottaa vähemmän jätettä ja vaatii vähemmän kuljetuskalustoa. Siis tölkki se on nykyihmisen tietoinen valinta jo eettisistä syistä.
Maku punaviinissä oli pehmeähkö ja tässä ei ollut paljoa niitä tanniineita, sillä muutoin olisin saanut armottoman päänsäryn jo heti lasillisesta. Vapaalla punaviinin rypäleet ovat Carignan, Syrah ja Merlot. Punaviini on väriltää kirkkaan purppuranpunainen ja sen tuoksussa on tummien marjojen pyöreyttä, mausteisuutta, pippuria sekä hienoa parfyymisuutta. Maultaan viini on hedelmäinen, tumman marjainen ja mausteinen.

Vapaalla-valkoiini on valmistettu Viogner, Chardonnay ja Grenache Blanc- rypäleistä. Väriltään viini on vaaleankeltainen ja sen tuoksu on raikas, hedelmäinen, sitruksinen ja siinä on ripaus trooppisia hedelmiä. Maku on kuiva, sitruksinen, omenainen, raikkaan hedelmäinen ja pirteän hapokas. Hyvä seurusteluviini näin kesäiltoihin tai sopiva pari kanaruualle tai raikkaalle salaatille. Itse etsiskelen aina kuivia viineja, mies on siihen jotenkin ohjannut ja olen oppinut pitämään niistä, joten tämä oli meikäläiselle juuri sopiva. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan molempia viinejä.

Vapaalla viinit ovat olleet saatavilla 4. toukokuuta lähtien Alkon tilausvalikoimasta. Litran hinta on 8.98 e sekä puna- että valkoviinille.

Tiedot poimittu lehdistotiedotteesta
Tuotenäytteet Rebublic of Communications


                                                                          With love,
                                                M

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *