Sisustaminen

DIY: yrttikyltit

Yrtti- ja puutarhavillitys on nyt edennyt siihen pisteeseen, että täällä ollaan innolla askarreltu yrteille kylttejä, että minä ne sitten vielä kasvatuksen edetessä tunnistaisin oikeiksi. Mies sahaili vanerinpaloja minulle, kun olin ne vapaalla kädellä hahmotellut. Maalasin ne sillä samalla mustalla askarteluvärillä, mitä tytöt käytti liitutauluihinsa. Kun maali oli kuivahtanut kunnolla, tekstasin niihin yrttien nimiä valkoisella tussilla ja sitten lakkaus päälle, jotta kestävät kosteutta. Musta maali kestää kuivuakseen 48 tuntia. Sitten liimasin kuumaliimalla kepit kylttien taakse.

Sitten ne voi laittaa yrttien vierelle ja toivottavasti ne menivät nyt oikein, kun tästä on jo kaksi päivää kun nuo yrtit ostin. Samaisena iltapäivänä ihmettelin, kun räksät pelmahtivat terassilta lentoon, kun kävin siihen istuskelemaan. Kovasti ne siinä pyörivät ja räksättivät ja minä olin vähän ihmeissäni, että ovatpa ne äksyjä. Sitten kävin tarkastelemaan minun pensasmustikoitani ja MITÄ? Ne räksät olivat syöneet puolet minun tulevista marjoista, siis raakana, jota minä en ollut älynnyt. Olin niin raivona, että marssin suoraan ostamaan räksäverkkoa ja viritin sellaiset verkot, että johan on kumma, jos eivät tajua pysyä loitolla. Lopuksi huomasin, että terassi ja toisen tyttären ikkuna oli linnunsontaa täynnä ja juuri kun olimme saaneet ikkunat pestyksi. Kyllä tuli sellainen fiilis, että pitääkö noita lintuja oikeesti olla olemassa!

Verkko ei ole mikään kaunistus, mutta pitää nyt suojassa myös kukkivat mansikkani. Huoh, näitä pienviljelijän huolia.
Onkos teillä olleet linnut riesana?

                                                        With love,
                                                     M

18 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *