Matkustaminen

Kolilla

Kolimökkeily päättyi tänään, kun ajelimme kohti Helsinkiä ja kotia. Viikko meni mukavasti, vaikka säiden suhteen, no kaikkihan tietää, ei siitä sen enempää. Mutta kyllä yhtenä päivänä iltapäivään noin neljään saakka kuitenkin paistoi, joten aurinkoakin saatiin. Onneksi sadetta ei tullut tuona aikana, kuin kerran pari ja silloinkin yöllä. Mutta lämpötilat olivat sellaiset vuoristomaiset +10, joten ei siinä aamu-uinnille menty, vaikka olimme niin sopineet. Lämpötila oli keskimäärin +15-17 astetta.

Reippaita juoksulenkkejä tuli tehtyä, sillä siihen siellä on loistavat mahdollisuudet. Sulkapalloa, tikan heittoa ja vähän jalkapalloakin tuli pelattua iltasella, mutta muutoin vain oltiin. Ei kiirettä mihinkään ja sai rentoutua miten kukin tavallaan halusi.

Hyttyisiä ja mäkäräisiä riitti ja tuli kokeiltua jos jonkinmoisia hyttyskarkotteita. Osa tuotteista tuntui jopa keräävän hyttysiä puoleensa, sellainen tuoksuton malli. Lopulta kyllästyneinä läiskintään haimme sitten toista merkkiä, joka tepsi paremmin. Jos lottovoitto tulee, en hanki kyllä mökkiä mistään metsästä, vaan sellaiselta paikalta, missä on riittävän vähän puita, jotta itikoilta saa olla rauhassa. Onkohan sellaista olemassakaan?

Niin, en sitten tiedä olemmeko muutenkaan sellainen perhe, joka viihtyisi kaiket ajat mökillä, sillä kyllä minulle tämä viikko oli ihan riittävä ja mieli halasi jo kaupunkiin ja ihmisten ilmoille. Tyttäretkin olivat kyselemässä, että mihin aikaan sitten ollaan kotona ja voitasko jo lähteä heti aamusta. Kavereita kaipailivat. Viikko meni kuitenkin ihmeen mukavasti, ilman turhia kahinoita, kun oltiin yhdessä kokoajan.

Näissä mäissä on talvisin lasketeltu ja hurjilta näyttivät näin kesällä. Tosin en minä noista hurjimmista koskaan uskaltanut laskeakaan, mutta toiset laskivat.
Kyllä sen huomasi, että mökillä oltiin, kun joka kuvassa on hiukset miten sattuu ja silmät turvoksissa. Voisinkohan heittää allergiaan peliin, ehkä en, sillä suolaiset ruuat ja ehkä jokunen olutpullo saunan jälkeen, saattoi mökillä maistua, joten siinä syy. Otin mukaani kaikenlaisia naamioita, joita kokeilisin ja testailisin tuotteita, mutta kappas, ne vain unohtui. Otin siis tosissani rennosti, vaikka läppäri olikin mukana ja postauksia tein.
Tämmöinen oli meidän Kolimatka ja suosittelen paikkaa rentoutumiseen ja vaeltamiseen, marjastamiseen, kunhan mustikat vain kypsyvät ja kalastamiseen.
Nyt varmaankin kokeilen sitten suihkun jälkeen sitä naamiota silmien turvotuksen poistamiseen. Naamio saa vaikuttaa yön yli, joten nyt laitetaan geelit tiukille, riittääkö potkua moisten turvotusten laskemiseen! Mukavaa iltaa!

With love,
                                                               M

20 Comments

 • Tiia K

  Vaikka mieli halajaa kaupunkiin ja kotiin, niin näistä jää ne parhaimmat muistot. <3

  Mitäs naamioita siellä tänään laitellaan, kerro sitten oliko hyvä. <3
  Toivottavasti pian nähdään. <3

 • Ta Ra

  Kävi tuossa mieleesäni, että mökin edustalla on aika paljon mäntypuuta ja muutoinkin puustoa joten sekin on varmasti yksi syy siihem mikä kerää mäkäräisiä, hyttysiä ympärille. Mutta mökkeilyhän onkin mökkeilyä ja rentoutumista varten. Kyllä varmasti nuorisolla tulee aina ikävä kotiin ja meilläkin vielä mökki reissu edessä joten saas kattoa miten pojat pärjää puoli viikko ilman tietsikoita.
  Hienot maisemat siellä ainakin on ollut ja meidän siis (isäni) mökillä ainakin on ne pirun hyttyset ja mäkäräiset oikein riesana välillä. Mutta se on sitten vain kestettävä ja otettava kunnon aineet mukaan. :O

  Kivoja kuvia. Mustikka reissu odotellessa, sain juuri osan mansikoista pakastimeen joten kääkk.. se mustikoiden perkaaminen voi kääkk … :O

 • Jonna H.

  Nätit maisemat.

  Mä luulen, että viikko mökillä voisi olla itselleni liian pitkä aika. 😀 Viikonloppu on sellainen, josta nautin, mutta sitten haluan kotiin. Toki jos mökillä on kaikki mukavuudet, niin sitten viihtyy kauemminkin.

 • Aikku

  Kauniit maisemat! Kolilla on tullut joskus käytyäkin. Mikäs sen ihanampaa kuin kesäSuomi. Kauniita kuvia olet laittanut, toivottavasti oli hyvä ja onnistunut loma, vaikka ilmat ei suosi. Leppoisaa viikonloppua!

 • Mysterious M

  Niin, meidän vuokraama mökki ei ole tuo tuossa kuvassa, se on vähän ylempänä ja totta tosiaan sitä puustoa löytyy:) Olisi tehnyt mieli riipiä kaikki puut, mutta kun ei ole oma mökki, niin…
  Meillä oli tietokoneet mukana, kun vanhempi tytär suoritti jotain kurssia lukioon ja tarvitsi konetta.Muuten oltaisi kyllä pärjätty ilman, tytöt kun selaa niitä puhelimia varmaan enemmän kuin pojat. Ne varmasti pelaa sitten vastaavasti.:)
  Mustikoita olisin niin mieluusti poiminut, tai nyt sanon kun ne olivat raakoja. Olisiko pyllistellyt siellä itikoitten syötävänä kovinkaan kauan, tuskin! Meillä vielä odotellaan niitä kodinkoneita, joten eipä tuota ole toimivaa pakastintakaan. Mukavaa mökkireissua teille!

 • Mysterious M

  Näinhän se on ja luulen, että jos mökki olisi oma, niin tilanne olisi toinen. Kaikki mukavuudet astanpesukoneineen ja pyykinpesukoneineen löytyy tuolta mökiltä, koska laskettelulomia on siellä myös useita vietetty, joten siitäkään ei jää kiinni. Mutta se rauha ja hiljaisuus alkaa ahdistamaan:) Viikko oli just riittävä!

 • Mysterious M

  Kiitos! Kansallismaisemissa oltiin ja kaunistahan siellä on, oli sitten talvi tai kesä! Kyllä se loma on aina loma ja tuntui kuitenkin menevän nopeasti ja onnistunut se oli, kun vielä sulassa sovussa kotiinkin tultiin:D Mutta kotia on aina kiva palata;)

 • Mysterious M

  Kiva kun löysit tänne:) No se kuulostaa kyllä perussäältä Kolilla, kun on tullut usein siellä oltua. Mutta olen yhtenä kesää ollut siellä jopa helteellä ja silloin olikin aivan mahtavaa! Eikä edes ollut pahemmin hyttysiä:)

 • Mima

  Oi miten upeissa maisemissa olet ollut! Pohjosissa melkein aina tarvii olla mukana toppatakki varulta kesälläkin. (Tietenkin jos oikein lämmin kesä on niin sitten ei) Oikein tuli ikävä sinne suuntiin kun viimekesänä ei tullut reissattua vauvamasun kanssa pitkiä matkoja autossa.

 • Mysterious M

  Kyllä ne maisemat aina hiljaiseksi vetää, olipa sitten kesä tai talvi. Kaunista suomen luontoa ja jos vain olisi ollut kirkkaampi ilma olisi kuvatkin hieman toisenlaisia, mutta kiva jos näistä on saanut jonkilaisen kuvan.Pohjoisesta olen lähtöisin, joten tiesin sen, että vaatetta on pakko olla laidasta laitaan mukana. Tosin nuorempi tyttäreni jätti sitten sen tuulitakkinsa kotiin ja äitinä sitä tietty luovutti omat takkinsa teinille:)
  Olen kyllä joskus 8 vko ennen esikoisen synnytystä reissanut kaverin luo tuonne samaan maisemaan:) Hiukan se supisteli, mutta onneksi maha oli niin pieni, ettei sillai haitannu. Kakkosen kanssa taas oli niin iso, että hyvä kun jaksoin Tukholman-risteilyllä käydä, joten ymmärrän jos et ole halunnut istuskella tuota matkaa autossa:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *