Käsityöt

Mekkoja jälleen

Vanhemmalle tyttärelle tein mekon pikkusiskon rippijuhlia varten ja nyt on vuorossa sen esittely. Luojalle kiitos, tein kaikkea mahdollista ajoissa, koska eilen minuun iski kesäflunssa. No, tietäähän sen, että kun töihin palaa, saa kaikki pöpöt helpommin pitkän loman jälkeen. Tuli vain huonoon saumaan, kun tänään oli vielä niin paljon tekemistä. Minä tein yhden homman ja kävin huilaamassa välillä ja sitten toisen ja taas pieni lepotauko. Tuskanhiki valui ja kurjalta tuntui, mutta kaikki on nyt suht hyvin tehty. Perhe kyllä oli mukana siivoilussa, mutta minä taidan tässä olla kuitenkin se, joka käskee ja muut sitten tekee. Onneksi on luvattu mukavaa säätä ja ulos terassille voi kattaa osalle porukkaa paikat istuskella ja syödä. Terassi tahtoo vain olla todella kuuma iltapäivällä, mutta parempi sekin kuin sade.

Eurokankaasta löysimme tämänkin kankaan ja se onnistui yllättävän helpolla. Alan varmasti jo osata tehdä näitä tämän tyylisiä mekkosia vaikka silmät ummessa, kun näitä on nyt tässä ommeltu pitkin kesää. Kaiken a ja o on hyvät liivit alle, jotta ei tarvi jännittää, että pysyykö mekko vai tippuuko. Muitakin kikkoja varmasti ammattiompelijoilla on ja keksin kurkittuani tanssiaismekon sisuksiin, että nehän laittaa vanukankaan tyylisen kappaleen miehustaan, niin se pysyy topakkana ja ei taitu liivien reunojen mukaan. Tämän kikan tosin tajusin lisätä vasta tuossa omassa mekossani, kun en saanut sitä muutoin kauniisti asettumaan.
Nyt vain illalliselle ja saunaan ja kynnet ja mekot valmiiksi ja lista huomisista töistä ja sitten buranaa ja nukkumaan. Huomenna olen päättänyt olla terve!
Huomisen jälkeen taas skarppaan ja yritän tulla kyläilemään blogeihinne, kun nyt on ollut niin kiirus, että hyvä kun omaan blogiinsa on ennättänyt.
Mukavaa aurinkoista lauantaita ja huomenna minä veisaan ja itken ja otan ehkä kuviakin kirkossa, sillä meidän pikkuisesta tulee iso.

                                                 With love,
                                                       M

26 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *