Matkustaminen

Art Priori Tallinna

Jatketaanpa juttua Tallink SiljanVisit Tallinn ja Helsinki Design Weekin järjestämästä matkasta ja ruoka-osiosta. Tallinnan Designmatkalla saimme tutustua oikein hienostuneeseen ruoka-ravintolaan Vanhassa Kaupungissa, Art Priorissa, Olevimägi 7. Tämä yhdistetty galleria-ravintola oli kyllä kaunista katseltavaa. Musta ja valkoinen maustettuna hieman harmailla sävyillä toi mieleen ylellisen ja elegantin ravintolan. Aivan ihanat puitteet kierreportaineen ja seinillä olevine taideteoksineen antoi kyllä heti lupauksen hurmaavista makuelämyksistä.

Alkupalana tarjoiltiin ihastuttavaa paikan päällä leivottua tummahkoa leipää ja kiven päällä hienosti tarjoiltuna maksapateeta, tosin itse en ole mitenkään maksan ystävä. Kiltisti kyllä sitä maistelin ja ihan se maistui, no maksapateelta. Viehättävä ja esteettinen tarjoilu sai meidät huokailemaan tyytyväisenä.

Minä sain lammasta, sillä olen kala-allerginen ja vähän pelkäsinkin, että kalaa tarjotaan. Onneksi Pupulandian Jennillä oli sama allergia, joten saimme siis tällaiset annokset. Maistuva lammas, ei ollenkaan villava, kuten joskus, kun olen lammasta syönyt. Mutta nolottaa myöntää, ettei lammaskaan ole minun herkkua, taidan olla nirppanokka.

Naapurin lautasella oli siis kala-annos ja kuulemma oli ihan herkullista. Kauniisti aseteltu ruoka-annos tuo kyllä juhlavuutta ruokailuun. Designia, todellakin.

Lopuksi meille tarjottiin jälkiruoka, joka oli kuin taideteos. Siinä oli  suklaakakkua, punajuurta, sieniä ja jäätelöä. Joo-o, kyllä oli sieniä ja siinä sitä sitten hieman tuli nieleskeltyä ja mietittyä, että tykkäänkö vai en. Kyllä tämä nyt menetteli, mutta en minä ymmärrä, miksi sieniä tulisi sotkea jälkiruokiin. Sienet eivät mitenkään nousseet positiivisena makuelämyksenä esille tästä annoksesta. Kaavin kaikki suklaat sieltä pohjalta ja sitten mutustelin tuota punajuurta, joka ei maistunut onneksi liiaksi ja sitten taiteilin sen jäätelön kanssa, sillä siinä se sieni jotenkin maistui liikaa. Mielenkiintoista. Annos kun oli niin kaunis. Mutta hei, joku voi oikeasti tykätä tästä, joten kyllä kannattaa mennä vaikka kurkkimaan sisälle ja kokeilla kulinaristisia makuelämyksiä, jos tästä tulisikin uusin herkkusi. Ruokalista oli täynnä erikoisuuksia ja kiittelin luojaa siitä, ettei minulle tarjottu naudan vatsalaukkua. Ehkä suhtaudun hieman suppea-alaisesti näihin erikoisiin ruoka-aineksiin, mutta tietyt ruoka-aineet aiheuttavat minulla stopin. Ruokalistat vaihtelevat täällä kyllä sesongin myötä, joten jos toisen kerran tänne menisi, on vaihtoehtoina sitten muuta. Kyselin pihveistä, johon he totesivat, että on kyllä, mutta hinta on 130 e annos. Aha. No ei taida olla sitten meidän perheellä mitään asiaa tuonne pihville. Muutoin ruoka-annosten hinnat olivat suomen hintoihin verrattavissa.
Loppuun totean, että design tulee kyllä kauniisti esille, niin miljöössä kuin annoksien ulkonäössä ja jos kaipaa erikoisempia herkkuja, niin tämä on juuri oikea paikka istua ja nauttia hienoista annoksista uutukaisessa ravintolassa ja samalla voi ihailla seinillä olevia taideteoksia.

Yhdessä blogimatkalla Tallink Silja, Visit Tallinn ja Helsinki Design Week                                                   With love,
                                                         M

14 Comments

 • Tiia K

  Kala oli huikean hyvää ja se ihmeellinen ankerias Oreo, oli mielettömän hyvää. Jälkkäristäkin pidin, vaikka oli lievä jännä sivumaku, mutta silti pidin ja söin tyhjäksi lautasen. Jännintä ehkä oli, että vahingossa samaisella viikolla laitoin sienimysliä hedelmäsalaattiin, että tällä viikolla tuli kaksi sienikokemusta makeiden elementtien kanssa, hei kohtahan mä kaipaan sieniä varmaan joka paikkaan. 😉

  Kivaa iltaa <3

 • Mysterious M

  No niinpä. Vähän mietityttää, että hinnoittelevatko he itsensä ulos, tuollaisilla hinnoilla. Mikä pihvi voi maksaa noin paljon? Johan sillä kohta saisi pikkuhärän takapihalle:)

 • Mysterious M

  No moikka vaan nirppis:) Allergiat rajoittaa ja sen takia mä uskon, että makuelämyksien kanssa ei olla niin vapaamielisiä. Huomaan saman mun tyttären kanssa, joka on vahvasti allerginen ja nyt on kokeilussa maidoton kk ja kohta alkaa myös gluteeiniton kokeilu allerigoiden kartoittamiseksi, niin se maistaa ruokia herkemmin ja ei tahdo tykätä mistään! Tosin poikakaverin perheessä on ollut pakko niellä ja syödä kaikkea, koska on ollut noloa kieltäytyä. Hah:)
  Kyllä tuota ruokaa silmillään söi:)

 • Mysterious M

  Kaunista ja eleganttia. Onneksi löytyy myös joku ruokaihminen, joka jakaa tämän ihmetyksen mun kanssa. Sienet sopii pitsaan, salaattiin, pihviin ja kaikkeen muuhun, muttei kyllä jälkkäriin!

 • Mysterious M

  Kiitos:) Onkohan se näin, että erikoisuuden tavoittelussa on ehkä lähtenyt vähän lapasesta. Mutta hei, mä olenkin vain ihan tavallinen ruokailija, joka ei sitten ymmärrä tällasten hienouksien perään ja kai sitä pitäisi vain olla nurkassa hlijaa:)

 • PauMau

  Aika mielenkiintoisia annoksia, eipä niistä heti arvaisi ulkomuodon perusteella mitä sisältävät. Tunnustan nyt julkisesti olevani hieman juntti, koska mun mielestäni rehellinen perusruoka on parasta. Toki sen täytyy olla maistuvaa (ja mausteista), saa olla erikoisiakin yhdistelmiä, mutta liika hifistely on…Ja yöks sanon sienille, miksi niitä pitää vielä jälkkäriinkin tunkea 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *