Lifestyle

Onnea 15v

Tänään on meidän ihanan nuoremman tyttären syntymäpäivä. Muistan elävästi, kuinka odottelin hänen syntyvän etuajassa, mutta hänpä päätti tulla kymmenen päivää myöhässä. Mitäs minä siihen, ei auttanut mikään sauna, eikä kävelylenkit, joten hän päätti ja nopeasti ja helposti sitten lopulta tulikin. Vauvana rauhallinen mini m oli helppo hoitaa, uhmaikäisenä piti tietysti kokeilla rajoja ja huuto raikasi. Hänen kanssaan piti olla jämäkkä ja johdonmukainen, niin asiat kyllä hoitui. Isonsiskon perässä hän taiteili askarteluja jo kahden vuoden iässä, kuin tekijä konsanaan. Nelivuotiaana halusi ehdoin tahdoin tehdä ristipistotöitä muiden kanssa ja kyllä siihen Nalle Puhiin saatiin melkein puolet päästä tehtyä.
Herkkänä tyttönä, hän kertoo onneksi vielä murheitaan ja kavereiden murheita ja niitä sitten yksissä tuumin pohdimme ja yritämme keksiä ratkaisuja ja lohdutuksen sanoja. Olen yllättynyt siitä, miten useat nuoret voivat niin huonosti, että he päätyvät viiltelemään itseään ja tuntuu hieman siltä, että tämä on vähän muotiasia. Kaveripiirissä se tuntuu pohdituttavan ja en ollenkaan ihmettele. Surullistahan tämä on, että nuoret joutuvat tekemään tämmöisiä huomiota herättäviä juttuja, jotta joku tajuaisi heidän tuskansa.
Enää ei syntymäpäivien suhteen sankarilla ole meiltä toiveita, aamiainen vietiin sänkyyn ja kynttilän sai puhaltaa. Lahjoja on tullut tässä pitkin elokuuta ja lisäksi oli rippijuhlat, joten onhan häntä tässä juhlittu. Kaverilla yökylä, tuntuu nyt olevan se juttu.
Minä se vaan olen aina perheen pikkusisko, myös omassa perheessäni. Nimittäin pikkusiskojenhan on tapana aina periä vanhempien siskojen vaatteet, urheiluvälineet, lukiokirjat, kuten minä aikanani. Tilanne ei näytä muuttuvan, sillä mini m sai juuri lahjaksi uuden iphonen ja minä perin hänen vanhan iphonensa. Sitä ennen olin käyttänyt vanhemmalta tyttäreltä perittyä puhelinta. Näin meillä. Onkohan minulla kohtalotovereita?

Loppuun hali ja rutistus mini m:lle ja sylin täydeltä onnea! Olet rakas!

                                              With love,
                                                    M

16 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *