Matkustaminen

Tuulentupa ja Melges-veneet

Lauantainen Lohjan seudun matka Lumo matkailun  järjestämänä jatkui mukavasti seuraavaan kohteeseen, joka oli käsityöläisten yhdistyksen talo. Täältä Tuulentuvasta löytyi kaikkea ihanaa, mitä käsityöläiset voivat väkertää. Betonitaidetta, keramiikkaa, neuleita, ompelutöitä ja vaikka mitä.

Joa miehelläsi on jäänyt kravatteja käyttämättä, niin siitä vaan sommittelemaan niistä pukuun somisteita tai vaikka hiuskoristeeksi. Sopii muuten juhlavimpiinkin juhliin tämä puku. Kravattitaidetta on tehnyt Anne Hirvikorpi.

Mutta sitten alkoikin matkan hieman jännittävä osuus, nimittäin Melges-veneillä purjehtiminen. Minä en ole koskaan purjehtinut, kyydissä ollut kun moottorilla mennään, mutta nyt näin touhua ihan läheltä, kun niitä naruja kiskottiin eri suuntiin ja valtavat purjeet nousivat mastoon ja väännettiin ja käännettiin ja minua pelotti, että joku purje kalahtaa vaikka päähän siinä touhussa. Mutta meillä oli kokenut kapteeni, joka piti homman aisoissa.

Kapteenilla riitti hermot ihmeesti meidän naisten kanssa, sillä mukana matkalla oli Tiia, Maiju  ja Pauliina nelkytplusblogeista sekä Katja, Nainen Talossa. Annika Travellover-blogin pitäjä, kuvaaja ja opas olivat sitten toisessa veneessä. Meitä sää suosi, vaikka sadettakin oli povattu. Muutama pisara tuli, mutta se sade loppui lyhyeen ja aurinkokin paistoi hetkittäin. Voin hyvin kuvitella, että tuohon purjehtimiseen jää koukkuun, ne jotka ovat siihen kalleellaan. Mutta minulle nyt riitti tällä erää. Vierestä katsottuna oli aivan liikaa nimikkeitä jokaiselle köydenpätkälle ja kiirettä piti, kun vähän väliä piti käydä nykimässä jotain narua.  Mutta sellaista se purjehtian elämä on. Hieno kokemus ja kiitokset siitä kapteenille.
Vielä on tulossa yksi jakso tätä Lohjan seudun matkailua.

Tuulentupa
Lumomatkailu
Visit South Coast Finland

                                                         With love,
                                                      M

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *