Koti

Syksyn fiiliksiä istutuksissa

Äitienpäiväruusujen aika taitaa olla ohi? Onhan? Sillä kaikki ne valtavat lehtimäärät mitä se ruusuraukka puski versoistaan ja olihan siinä niitä ruusujakin, niin ne eivät silti kuitenkaan vakuuttaneet enää minua. Ruukussa näytti  olleen hyrskynmyrsky ja pari onnetonta pelargonia huokaili masentuneena ruusun villintymisen alla. Oli aika ottaa puutarhahanskat ja heittää koko satsi pellolle. Siinä meni sitten kesäkukkaset ja pari päivää porraspieli näytti ankealta. Sunnuntaina astelin puutarhamyymälään ja valitsin sellaisia helppoja tapauksia eli kanervia ja hopealankaa ja tässäpä lopputulos istutuksestani.

Tuo muratti on ihaltavan sinnikäs ja vaikka takapihalla kaikki muut kukat ovat kuolleet, niin tämä näytti suhteellisen hyvinvoivalta, joten istutin sen myös tuohon porukkaan mukaan. Kerran minulla on muratti talvehtinut vain pensaan juurelle heitettynä, joten  seuraavana keväänä siirsin sen taas ruukkuun ja se alkoi kasvaa, ihmeellistä. Nyt sitten ajattelin tämän setin kestävän siihen saakka, kun tulee aika viritellä tunnelmallisia valoja.
Joko teillä on syysistutukset tehty? Juuri muistin, että niitä kukkasipuleita pitää myös istuttaa kohta. Joko ne on teillä istutettu?

                                     

                                          With love,
                                         M

24 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *