Lifestyle

Vaasan taikaa

Saimme viime viikolla osallistua todella mukavaan blogitapahtumaan, jossa pääasiana oli leipä. Meitä bloggaajia oli paikalla innolla tarttumaan omaan essuun ja tekemään oikeasti leipää.

No, onneksi meidän ei nyt sentään leipomaan tarvinnut ruveta, kunhan kyhäilimme omanlaisia herkkuvoikkareita  uusista Vaasan Taikapaahtoleivistä. Leivissä oli ihana vaalea täysjyvä, jossa on täysjyväruista,vehnää, kauraa,spelttiä, rukiin jyviä ja rouheita, sekä hieman tummempi täysjyväpaahtoleipä, jossa täysjyvävehnää, ruista, ohraa, auringonkukkaa ja meloninsiementä. Maukkaita molemmat ja varsinkin paahdettuna.

Ennenkuin kävimme toimeen, meille esiteltiin erilaisia ideoita leipien kokoamiseen ja miten voi käyttää mielikuvitusta ja tehdä leivästä kauniin, esteettisen.  Hanna Jensen esitteli hauskoja luovia juttuja leivän tekemisestä. Pelkkä kurkku ja makkara ei nyt riittänyt, sillä täytyi laittaa kaikki likoon tässä taistossa. Tiian kanssa muuten ihan samanlainen asentokin, tosin Tiian pikkusormi ei sojota tuollalailla kun minun.

Sitten alkoikin leipäsota. No ei nyt sentään, vaan tunnelma oli leppoisa kun aloimme kierrellä tarjoilupöytää ja kerätä itsellemme saalista leivän tekoa varten. Me Tiian kanssa päätimme kerätä aineksia, joista yleensä pidämme ja kokeiluksihan se pitkälti taisi mennä.

Tässä leipäni: juustoa, avokadoa, munaa, yrttejä, enpä muista mitä, paahdettua pekonia, pinjansiemeniä ja mansikoita. Mutta kyllä se kuulkaas oli hyvää. Oli se, vaikkei uskoisi.

Toisen leivän kanssa otin sitten rennommin ja vähensin noita aineksia rutkasti. Tässä taisi olla tuorejuustoa, suolakurkkua, hunajamelonia ja paahdettua paprikaa ja yrttejä. Tämäkin oli makoisa, enpä ihan olisi heti uskonut, mutta niin se oli. Koska ainekset kerättiin niistä mistä piti, niin yhdistelmät yllättäen sopivat yhteen. Ideoita saimme Marko Hirvoselta, joka on Vaasan keittiömestari ja kehityspäällikkö  ja stailaukseen osallistui sitten ammattikuvaaja Eero Kokko, jonka upeita kuvia nämä ovat.
Lämpimät kiitokset, että sain olla mukana.

                                                   

                                      With love,
                                     M

13 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *