Sisustaminen

Syklaami ja variksenmarja yhdessä

Syysistutukset kiehtoivat vielä sen verran, että piipahdin puutarhamyymälässä hakemassa valkoisen syklaamin ja variksenmarjan laatikkoon. Tuossa laatikossa oli pari pulloa öljyä ja kun se oli siinä viikon verran majaillut keittiön tasolla, niin mies antoi vinkin, että turhia rojuja olisi syytä karsia. Mies meillä hoitaa astioiden tiskausprojektia ja ymmärrän hänen kantansa, ettei tasolla tarvitse kaikkien öljyjen ja pullojen olla. Olin nimittäin unohtanut pullot siihen ja siirrellyt niitä paikasta toiseen kokatessani. Ajatus oli, että ne öljyt olisi voinut ollakin siinä korissa jonkin aikaa, mutta mies on minimalisti ja minä vasta harjoittelen. Eilen sitten tyhjensin kaappeihin kaiken ”turhan” ja olin jo viskaamassa tätäkin laatikkoa roskiin, kun huomasin, että sillehän voisi antaa uuden elämän kukkalaatikkona. Ensin ajattelin jopa maalata sen, mutta ihan hyvältä se näyttää noinkin. Toisaalta tulisi kyllä enemmän esille, jos olisi jokin tummempi sävy, mutta tummat maalit on loppu, joten olkoon nyt sitten omalla maalillaan. En oikein tiedä kestääkö tämä laatikko kovin kosteutta, mutta kestää sen minkä kestää.
 Syklaami viehätti minua hentoudellaan ja lumenvalkoisuudellaan. Olisin kyllä halunnut asetelmaan sammalta, mutta koska sitä ei ollut myytävänä, niin päädyin sitten variksenmarjaan. Yksinkertainen asetelma, jossa kasvien värikontrastit ovat pääosassa. Ai niin, olihan siellä vielä tuo valkoinen sydän, joka pilkistää asetelman takaa. Olen saanut tuon sydämen kesällä jonkin kukkapaketin mukana. No nyt sekin sai jatkoaikaa tuossa asetelmassa.

 Eilisestä juoksulenkistä tässä olen yrittänyt toipua ja kävimme pitkällä kävelylenkillä tänään. Lenkillä ollessa nappasin vähän talteen kasveja, sillä minulla tuli idea joulukorttien tekoon. Kyllä vain, joulukorttien. Pakko kerätä tuoreita kasveja tähän projektiin, muutoin ei onnistu. Palataan asiaan, kunhan saan kortti-ideani toteutettua.
Toivottavasti sunnuntai-päivä ja koko viikonloppu on mennyt mukavasti!

                                           With love,
                                          M

                                                         

12 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *