Sisustaminen

Musta seinä ja uusi sängynpääty

Habitaren messuilta sain pienen maalipurkin ja esitteen Ilves-maalit firmasta. Esitteessä kyseltiin olisinko bloggarina innostunut remppaamaan, tuunaamaan ja testaamaan laadukkaita, mutta edullisia maaleja. No olinhan minä ja sain yhteistyönä toivomaani himmeää mustaa seinämaalia. Tämmöisestä olin jo haaveillut, mutta vähän pelotti mustan maalin kanssa, että meneekö koko huone turhan tummaksi. Mutta pelko pois ja hommiin. Remontti alkoi tietysti seinän pesulla ja teippauksilla ja suojauksilla.


Maalattava seinä on tässä vasemmanpuoleinen ja maalia telattiin kahteen kertaan. Maali oli paksuhkoa, mutta vesiohenteisena myös helppo puhdistaa, sillä kyllä sitä aina roiskahti silloin tällöin muuallekin, kuin vain maalattavaan seinään. Pari tuntia odottelin kuivumista välissä ja sitten maalasin toisen kerran. 

Maalauksessa valmisteluprosessi on aina se rasittavin ja työläin, itse maalaaminen sujuu helposti ja nopeasti. Minä kyllä paikkailin seuraavana aamuna vielä muutamaa kohtaa, kun luonnonvalo niihin osui, mutta olin tyytyväinen työhöni. Mutta eihän se makuuhuoneen tuunaus seinän maalaukseen jäänyt, vaan sitten piti tehdä sänkyynkin muutoksia. Joten käväisin kangaskaupoilla ja hankin uskomattomaan 6 e/m nupukijäljitelmäkangasta ja ompelin sänkyyn napakan ja toivottavasti paikoillaan pysyvän helmalakanan.

Ompelukone lauloi ja niskat oli jumissa sekä maalaamisesta, että ison helmalakanan ompelemisesta, mutta lauantaina illalla helmalakanat olivat sängyssä. Aamun siis maalasin ja iltapäivällä ompelin ja viikko meni sitten siinä, että houkuttelin miestäni auttamaan päädyn uudistamisessa. Toki olin vähän puhki tuosta pikkuisesta urakasta, joten parempi oli vetää välillä henkeä, vaikka kuinka halusinkin saada kaikki heti tässä ja nyt valmiiksi.


Tänään se sitten saatiin tunnissa valmiiksi, kun toimeen tartuttiin ja nyt on makkarissa uusi tunnelma ja minä olen tosi onnellinen ja tyytyväinen lopputulokseen. Eikä huone tullut lainkaan liian pimeäksi ja pieneksi. Tytär tuumasi, että aivan kuin huonekorkeus olisi jotenkin kasvanut. Mieskin tuntui tykkäävän paremmin tästä päädystä ja seinän maalaaminen mustaksi miellytti häntäkin.

Mies yritti vannottaa, että tämähän on viimeinen pääty, kun tehdään, johon minä vastasin, että tuskinpa, mutta vähäksi aikaa kuitenkin.
Kiitokset Ilves-maalit tästä yhteistyöstä.

                                                   
                                           

12 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *