Lifestyle

Kahvittelua kapselikoneella

Voisin sanoa, että olen aina juonut kahvia, sillä kahviurani alkoi jo puolitoistavuotiaana, kun vanhemmat tarjosivat minulle pullasuttua. No, mitä se pullasuttu on? En usko, että täällä monikaan tietää siitä tai saattaapa joku olla sitä maistanutkin, mutta kaikille tiedoksi, että pullasutussa on kahvia ja paljon maitoa, sokeria ja pullaa mössättynä joukkoon. Jonkin sortin alkeislatte höystettynä pullalla. Aijai, kyllä hammaslääkärit ovat tykänneet sen ajan herkuista kyttyrää!
No, onneksi minulla on vielä hampaat suussa ja pullmössöily on sitten jäänyt vähälle ja siirryin oikeata kahvia, mustana, lipittelemään murrosikäisenä. Se tyyli on pitänyt ja kahvista tykkään ihan tummasta paahdosta ja peruskahvista juurikin.  Kahvistahan on tullut ihan muoti-ilmiö. Minun nuoruudessa oli hienoa se, kun ei juotu kahvia ja nyt nuoriso istuu kahveilla kahviloissa tämän tästä ja kaupungilla on makeeta kävellä kahvimukin kanssa, kuten elokuvissa.
Nyt, kun olemme jo vuosia saaneet nauttia näistä erikoiskahveista erikoishintoineen tuolla kahvilamaailmassa, niin olen hieman jäänyt peruskahvineni jalkoihin. Usein tuntuu, että saa selitellä, jos olen porukassa ainoa, joka peruskahvista pitää. Näissä lattekahveissa yleensä tuo maito jäähdyttää kahvin ja en siksi pidä siitä, koska maidon maku nousee liikaa esille.

Yhteistyön merkeissä sain sitten tällaisen pingviinikapselikeittimen blogitestaukseen ja Dolce Gusto on kyllä kätevä veitikka. Nopeasti se surauttaa mielikahvin ja saat herkutella näillä erikoisuuksilla ilman, että täytyy kahvilaan lähteä. Minäkin olen maistellut näitä eri laatuja ja cappucino on nyt se, joka on voitolla näissä gameissa. Olen siis oppinut tykkäämään maitokahvin mausta herkuttelukahvina, mutta täytyy sanoa, että aamuisin keittelen vielä peruskahvit keittimellä aamupalan seuraksi. Vaikka kyllä peruskahvitkin löytyy näistä kapseleista ja hyvältä maistuukin. Osaan näistä vasta on tutustuttu ja huomasin, että kaakaotakin tällä voi tehdä. Nuoriso on innoissaan surautellut kahvinsa  Dolce Gustolla ja nuoremmalla lähtee kahvi usein mukaan koulumatkalle.

  Minusta on hyvä, että laite on pieni kooltaan ja mahtuu kaikkien muiden koneiden joukkoon. Pöytätaso alkaa kohta loppua keittiössä, jos kaikkia koneitaan pitäisi esillä. Mutta tämä näppäränä ei tosissaan vielä paljoa tilaa.

Tähän versioon lisäsin vielä kermavaahtoa ja kanelia, joten ymmärrän nyt, ettei tähän enää sitä pullaa kaipaa, koska kahvi on itsessään se jälkiruokaherkku.

Miten sinä nautit kahvisi? Kapselikahvina vaiko peruskahvina?

Sponsored


                                                     With love,
                                                             M
                                     

14 Comments

 • Tiia K

  Sekä että juon ja tuo Pingviini on kivan pieni. Oma kapselikeitin on kookkaampi, mutta kapea, joten mahtui sekin keittiöön. Oma lemppari on Latte Macchiato Caramel ja sitä on tullut haettua jo pari lootaa Gigantista lisää. Miehen on mintunmakuin Marrakesh tee. 🙂 Erittäin kätevä vempain ja tykkään aivan mielettömän paljon, kahvihullu kun olen. <3

 • maiju

  Mulla on kapselikeitin Paulingin CupSolo. Mä juon vaan normikahvia… ja siitä syystä tuo keitin. Tosin mulla oli joku maanantaipäivän keitin, joka hajosi jo puolen vuoden käytön jälkeen. Mä keitän sillä nykyään kahvit niin, että pidän kiinni eräästä sen osasta, joka pitää kapselin "alhaalla"… muuten ihan hyvä keitin 😉

 • Mysterious M

  No uskon kyllä, että sulla kuluu kuppi jos toinen päivässä. Loppupeleissä mä en niin paljoa kahvia juo, mutta aamulla ja töissä pari. Keitin on kyllä loistava, kun haluaa erikoiskahveja surauttaa:)

 • Mysterious M

  Jaaha ja sieltä löytyi myös pullasuttua nauttinut kaveri:) Se oli kyllä hyvää, tosin, en kyllä enää sitä söisi:)
  Kermavaahto kanelilla on kiva yhdistelmä. Kannattaa kokeilla:) Mukavaa iltaa.

 • Mysterious M

  No voihan, olisi kannattanut valittaa siitä keittimestä, mutta joskus se on niin työlästä! Kahvin tuoksu on muuten parasta, aina se ei kuitenkaan niin hyvältä sitten maistukaan, ainakaan työpaikalla!

 • Pirkko / Meriharakka

  Ostin tuollaisen puoliväkisin talouteemme, jossa vain mieheni juo kahvia (minä en lainkaan) – ajattelin, että selviäisin vähemmällä tilanteista, joissa hän kysyy, että keittäisitkö kahvia, mutta eipä tämä oikein lentänyt, vanhakantaisena (?) haluaa kuitenkin sen kahvinsa normaaliin tapaan suodatettuna. Sigh …

 • Mima

  Olen aina kuulunut "lasten pöytään" vierailuilla kun olen juonut mehua tai teetä. Kahvi on hyvää jäätelön ja jugurtin makuna. Nyt kun meille on myös tämä kone ostettu, on tullut juotua juurikin nuita maitokahveja ja ne on kyllä ihan hyviä. Peruskahvia mustana/vähällä maidolla tulee juotua kuitenkin harvoin. 🙂

 • Mysterious M

  Voi sinua:) No, nyt pääset jo aikuisten pöytään, kun olet oppinut juomaan maitokahvia. Usein se kahvin tuoksu on se paras ja aina maku ei niinkään:) Hassua minusta kuitenkin, että tästä on tullut ihan trendilaji. No eihän se paha juttu ole, mutta ärsyttää kahviloiden ylihinnat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.