Lifestyle

Esittelyssä kuivaava pyykinpesukone

Kesällä meillä kävi sutina, kun jouduimme kerralla vaihtamaan melkein kaikki kodinkoneemme uusiksi. Pakastinjääkaappeja kaksin kappalein, astianpesukone, joka yllättäen vajaan viiden vuoden jälkeen suoranaisesti kärähti sekä kauan himoitsemani kuivaava pesukone. Olihan meillä hieman mutkia matkassa näitä hankkiessamme, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. 
Nyt haluan kutenkin esitellä teille tämän loistokaverin, jonka kanssa  olen päässyt suhteellisen tutuksi tämän vajaan kolmen kuukauden aikana. Kyseessä on siis Samsung Kuivaava pesukone Eco Bubble. 
Koneeseen mahtuu 8 kg pyykkiä, mutta kuivaukseen mahtuu vain 5 kg. Tämä oli minusta aluksi hankalaa, sillä en osannut arvioida pyykin painoa ja edellinen kone oli ollut niin pieni, että kaikki minkä sinne sai mahtumaan, se pesi. No lopussa pyykki ei tullut edes puhtaaksi. Nyt oli pakko testailla painoa, joten keräsin esimerkiksi liinavaatteet syliin ja hyppäsin puntarille ja miinustin sitten painostani tuon määrän. Aikamoinen määrä tuo 8 kg onkin. Harvemmin niin paljoa nelihenkisellä perheellä on pyykättävää, jotta ne kaikki voidaan yhdessä pestä. Joten yleensä olen voinut saman määrän kuivata, jonka olen pessytkin, ilman erillisä koneen avaamisia ja pyykin pois ottamisia. Toki niin kannattaa tehdä, jos pyykkiä sitten onkin tuo 8 kg ja haluaa myös kuivauksen. 
Eco bubble tarkoittaa ekokuplatoimintoa, jonka ansiosta pesuaine leviää tasaisesti ja imeytyy vaatteisiin tehokkaammin ja nopeammin. Tämä on koneessa valittu oletuksena, mutta sen saa nappia painamalla poiskin.
Pesu ja kuivaustoiminnon valitsemisen jälkeen ruutuun ilmestyy arvio ajasta ja yleensä liinavaatteet kestävät kaikkinensa nelisen tuntia ja rapiat. Pyykki on kuivaa, mutta valitettavasti niin kuumaa, että laitan sen hetkeksi narulle, ennenkuin viikkailen vaatteet kaappiin. Valitettavasti lakanat ovat ryppyiset, mutta mieluimmin se, kuin niiden kuivattaminen sisällä ja se pölymäärä mikä siitä tulee. Allergisena perheenä, tämä valinta olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten. 
Kuivaan pyyhkeet ja puuvillaiset vaatteet koneessa ja jopa mies kehui kuinka pehmoisia esimerkiksi paidoista tulee kuivatuksen jälkeen. Ihan kaikkea en kuivausohjelmalla kuivata, vaan sen minkä näen järkevänä. 

Kuten näette näitä vaihtoehtoja on urheiluvaatteiden, villavaatteiden, vauvan ja ulkovaatteiden pesusta ja kuivatuksesta lähtien eli samoja kuin muissakin koneissa. Kuivaustoiminto ei toki sulje mitään pois tai ainakaan sellaista mitä itse tarvitsisin. Ihan kaikkea en ole vielä kokeillut, mutta varmasti näitä tulee kokeiltua ja käytettyä tulevaisuudessa. Nyt pyykinpesu tuntuu kivalta ja helpolta, kun ei tarvitse viritellä kuivaustelineitä ja siirrellä niitä aina kylpyhuoneesta turvaan, kun joku menee suihkuun.
Kone soittelee muuten juuri taustalla pienen kappaleen, ilmoittaen, että pyykki on valmista, se on söpö luritus, joka ihme kyllä ei ole vielä käynyt ärsyttämään. Sen kyllä saa otettua poiskin, mutta toisaalta se on hyvä muistuttaja, koska kone ei muuten pidä paljoa melua, mitä nyt lorisee veden poistamisessa. Kone muistuttaa myös siitä, milloin sen pitää antaa pestä itsensä, joten muuten ei tarvitse paljoa huoltaa, mitä nyt muutaman kerran vuodessa tyhjentää nukkasihdin.
Olen tyytyväinen valintaani ja pieneen tilaan tämä on mainio, sillä sellainen torni on aika massiivinen varsinkin tilassa, jossa se olisi heti oven avattua suoraan edessä. Hintaa tällä taisi olla alle seitsemän sataa euroa. Sähkölaskut ovat tipahtaneet muutaman kympin, joten varmaan uudet koneet vievät nyt huomattavasti vähemmän sähköä, kuin ne entiset.

Kuinkas teillä pestään ja kuivatetaan pyykit?

                                                                   With love,
                                                                          M
                                                               

12 Comments

 • Tiia K

  Wuhuu mikä laite, meillä vain n<yt sitten sellainen satatuntia pesevä. On vanhanaikainen ennakkoluulo, että kuivatus kuluttaa vaatteita, mutta se taisi olla niissä toosissa vuonna yksi ja kaksi. Mä oon M niin jäljessä, niin jäljessä ja ihan pihalla tuosta omastakin laitteesta. Nyt osaan täten käyttää kahta ohjelmaa, toinen se 4t ja toinen 3,15 huhhahei johan kestää.

  Ihanaa iltaa <3

 • Lumo

  Meillä oli joskus kuivaava pesukone. Ei ollut kovin pitkäikäinen. Kuivausta käytin lähinnä lakanoiden kuivaukseen. Taitavat olla aika lailla kehittyneitä 15v. takaiseen verrattuna.

 • Meiju / Valkoisen talon arkea

  Mielenkiintoinen postaus, jäi mieleeni yksi kysymys kuivauksen jälkeenkö ei joka kerta tyhjennetä nukkasihtiä kuten tavallisessa kuivurissa vaan harvemmin riittää? Meillä kuivurissa tulee kuivattua lakana- ja pyyhepyykit sekä nyttemmin vauvan vaatteet, muut vaatteet ripustan telineeseen kuivumaan.

 • Mysterious M

  Siinä sun koneessa on varmaankin pikapesuohjelma ja sellainen, että voi lyhentää pesuaikaa. neljä tuntia on tolkuttoman pitkä aika! Harmi, että ne tekee nuo ohjekirjaset hankaliksi ja tylsiksi lukea:)
  Kaipa se pitempiaikainen kuivattaminen sitten kuluttaa vaatetta, mutta minkäs teet, kun pölyä tulee tuosta kuivattamisestakin.

 • Mysterious M

  Sitä minäkin ihmettelin ja tavasin tuosta ohjekirjasta, mutta luki, että suositus on 5-6 krt vuodessa ja kone ilmoittaa milloin se täytyy tehdä. Tosin minä jo kerran varulta sitä tarkastelin, kun olin pessyt jo parikymmentä kertaa ja ei siinä paljoa mitään ollut. Pyyhin kyllä kuivausohjelman jälkeen aina rummun kumiset osat siitä luukusta, koska siihen vähän tuntuu nukkaa jäävän.
  No teillä varmasti nyt pyykättävää riittää pikkuisen kanssa!

 • Ta Ra

  Tässä olis ratkaisu myös meidän perheen allergia ongelmaan, tai ainakin vähentäisi niitä himpun verran. 🙂
  Mutta kysymykseni onkin, että ovatko lakanat kuivauksen jälkeen kuinka ryppyiset? Minä, kun olen sellainen himo silittäjä nykyään.
  Meillä kuivataan pyykit saunassa, kun vanhassa talossa asutaan ja pesuhuone/sauna on yksi ja sama asia. :O
  Itseäni eniten ärsyttää tällähetkellä se, että pyykkikone on keittiössä ja sauna keskellä taloa. Eli juoksen ympäri kämpää kuivien pyykkien kanssa, kun ei ole sitä kodinhoitohuonetta jossa voisi touhuta puhtaan pyykin kanssa. Eli tuollainen konehan helpottaisi tämänkin talon ongelmaa tublasti, saisi saman tien silittää vaatteet ja lakanat. 🙂

 • Mysterious M

  Valitettavan ryppyiset ovat kuivauksen jälkeen, mutta kyllä ne siitä jonkin verran siliää, kun ne sänkyyn laitetaan. Tietysti ne voi jättä himpun verran kosteaksi ja silittää ne sitten. Toisaalta ovat kyllä koneesta tullessa kuumia, joten raudalla vain silittämään ja hyvät ovat. Meillä tämä varmasti helpottaa allergioita, mutta vasta on kolme kk takana ja kuten kerroin, niin kaikkea ei voi kuitenkaan kuivata koneella, joten jotakin aina on telineilläkin. Mutta elämää tämän kone kuitenkin helpoittaa ja saa ne untuvatyynyt ja takitkin ihanasti pöyheäksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *