Sisustaminen

DIY: Pitsilyhty

Vaikka marraskuu pärähtikin päälle, en aio ihan vielä revitellä joulujuttuja, mutta hieman sinnepäin. Tee se itse meiningillä tein lasipurkista pitsilyhdyn ja olin nähnyt sellaisesta kuvia ja mietin, että tämä on helppo idea toteutettavaksi vaikka perheen pienmpienkin kanssa. Tarvitset lasipurkin, kannattaa katsoa sen verran iso suuaukko, että kynttilän sytyttäminen ei polta näppejä. Pitsiä tai pieni pitsiliina ja lakkaliimaa. Lakkaliima on siitä kätevä, että sitä voi käyttää melkein mihin materiaalin vain ja siinä on mukana tuo lakkaefekti. Liimatahrat eivät näy, eli kuivuu näkymättömäksi ja askartelukaupoista löytyy. Ulkonäkö on hieman Erikeeperin tapainen, mutta paksumpi ja sen voi laimentaa vedellä ja kannattaakin.

Sivele purkin pintaan liimalakkaa ja astettele pitsi haluamaasi kohtaan. Kannattaa mallata ja sovittaa ensin, jos liimaa useamman niinkuin minä, jotta pitsit ovat sopivan matkan päässä toisistaan. Lapset saavat maalata kuten mielivät. Parasta on persoonallinen kädenjälki. Asettele pitisi liiman päälle ja sivele liimalakkaa nyt pitsiliinan päälle. Saa olla aika reipas kerros ja mikäli pitsi ei ole kunnolla kiinni purkissa voidaan liimalakkaa lisätä, vaikka työ olisi vähän kuivunutkin. Kuivuminen kokonaisuudessaan kestää noin tunnin. Ripustin nauhan purkkiin ja siinä kyllä on joulusanoja, mutta ei se nyt haittaa. Tuikku sisälle palamaan ja pitsilyhty on valmis.

Helppo ja söpö. Toki purkkiin voi laittaa vaikka herkkuja ja antaa lahjaksi. Minä hankin purkin cittarista ja siihen kuuluu myös kansi, joten tätä voi kyllä käyttää myös säilyttämiseen.

                                                With love,
                                              M

                                              

26 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *