Lifestyle

Isille nyhtöpossua

Mitä? Jo toinen ruokaan liittyvä postaus viikon sisällä, vaikken minä sitä ruokaa osaa laittaa. No, tämän minä osaan ja ihaninta tässä on se, ettei tarvise seisoa koko iltaa hellan ääressä ja takuuvarmasti onnistuu. Nyhtöpossu on jo monessa blogissa seikkaillut resepteineen, joten uusi ruoka tämä ei ole, mutta kun kerrankin jossakin ruuan suhteen onnistun, niin esittelen sen nyt. Tässä on yhdistelmä useamman blogin resepteistä.

Nyhtöpossuun tarvitset 1,3 kg possua, olen käyttänyt ulkofilettä, koska possunniska on minusta niin rasvaista. Ulkofileesta nappaan myös pois liiallisen rasvan.
4 1/2 dl cokista, 3 sipulia, yksi iso valkosipuli (solo), 5 rkl BBQ roasted garlic kastiketta, 1 chili, 1/2 tl cayannepippuria, 1/2 tl savupaprikaa (käytin tavallista, koska kaupassa ei ollut tuota savupaprikaa), suolaa ja maustepippuria.
Ota possu puoleksi tunniksi huoneenlämpöön ja hiero sitten suolaa ja pippuria pintaan, suolaa saa olla aika reippaasti, mutta maun voit tarkentaa kastikkeesta lopuksi. Pilko isoiksi palasiksi possu ja sipulit. Poista chilistä siemenet ja pilko pieniksi palasiksi. Laita vuokaan ensin sipulit ja paprika ja päälle possunpalat. Tee marinadi cokiksesta ja mausteista ja lisää se possunpalojen päälle. Vuuan päälle laita voipaperi ja sen päälle foliopaperi ja 150 C lämmitetyyn uuniin noin neljäksi tunniksi.
Kun possu on valmista, siivilöi neste kattilaan ja lisää joukkoon puolikas lime (mehu puristettu), 1-2 rkl valkoviinietikkaa ja keittele noin vartin verran, kunnes kastike sakenee. Tarkista maku. Possun voit repiä haarukalla pieniksi ja tarjoilla kastikkeella ja esimerkiksi uuniperunoiden kera.

Juomaksi kannattaa tarjota La Piazza punaviiniä, jossa on vain vähän tanniineja ja histamiinia, eikä sitten aiheuta migreeniä. Maku on pehmeä ja sopii juuri mausteisen possun seuraksi. Hyvää isänpäivää!

Juoma saatu blogitestiin
                            
                                   With love,
                                         M

16 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *