Lifestyle

Ensimmäinen…

Nyt se on korkattu, se ensimmäinen torttu! Suli suussa ja herkkua olisi voinut syödä useammankin, mutta tyydyin vain kahteen.
Perjantai on onnellisesti täällä ja harmittavasti jo illassa ollaan, mutta vielä hehkutan tätä päivää, tämä kun on päivistä paras.
Hieman tuossa siivoiltiin ja käytiin kaupassa ja nyt loppuilta rentoudutaan ja huomenna sitten taas touhutaan uusia juttuja. Siivouksista puheenollen, olen tässä alkanut käyttämään kotisiivoojaa. Onkos teillä jo sellainen hankittuna tai käytössä? Palkkasin ”taasvaihteeksi” tyttären siivoushommiin ja siitä on sitten kiva maksaa vähän palkkaa/ viikkorahaa. Yleensä nämä viikkorahat meillä ovat olleet sitä, että annetaan rahaa käyttämiseen esim. leffalippuihin jne. ja ostetaan sitä, mikä on tarpeellista, mutta haluaisin myös opettaa tuota jälkikasvua ymmärtämään rahan arvoa. Mikään ei tule ilmaiseksi ja yleensä pitää puurtaa aika lailla, jotta niitä pennosia sitten saa. Usein nuorten ja lasten ajatukset esim. tavaroiden rikkoutumisesta on sitä, että ” ei haittaa, ostetaan uutta tilalle”. No, entäs jos ne rahat pitäisikin jotenkin tienata, jopas sitten varmasti suhtautuminen muuttuisi ja tavaroista pidettäisiin parempaa huolta.
Miten teillä, maksetaanko teillä viikkorahaa ja täytyykö sen eteen tehdä jotain hommiakin?

Mutta nyt, ettei mene saarnaksi, niin nautimme loppuillan fiiliksistä: ”Koko viikonloppu on vielä edessä!”

Ihanaa viikonloppua kaikille!

                                                With love,
                                                       M

20 Comments

 • Outi Krimou/Outi's life

  Meillä kotitöistä ei makseta, jos asuu kotona niin silloin tehdään oma osansa. Olen tytölle maksanut veljen "hoitamisesta" välillä rahaa. Tyttö tienaa lastenhoidoilla ja kirppismyynneillä itselleen ylimääräistä rahaa. Me maksetaan opiskelu ja vaatteet ym. tarpeellinen.
  Mä rakastan torttuja ja viime vuonna teinkin niitä omenamarmeladilla.

 • Tuula

  Joulutortut on vielä korkkaamatta. Huomenissa tulee vieraita taasen, joten joulutorttuja voisikin tarjota.
  Viisaita sanoja puhut. Ei raha kasva puussa.
  Hyvää viikonloppua!

 • Pirkko / Meriharakka

  Tortut on korkattu jo – tosin siis vaan (?) ostettu kaupasta valmiiksi tehtyjä ja paistettu ne. (Tekeeköhän kukaan enää näitä itse voitaikinan teosta alkaen niinkuin joskus 70-luvulla ainakin vielä?).
  Kotisiivoojaa, ihan Kodinavuxin kautta, käytimme vielä silloin kun molemmat olimme töissä, nyt eläkkeellä jo oleva mies hoitaa hienosti kodinhoidon!

 • Sari/Casa Mimi

  Meillä lapset innostuu joskus niin, että koko viikko on siistiä ja joskus ei irtoa sitten millään. Vähän sama maksamisen suhteen 🙂 Arvaa vaan kuinka monta torttua minä voisin syödä 🙂 Ihanaa viikonloppua <3

 • Anne

  Voi ihanaa! Pitäis leipoa joulutorttuja kun ehtis.Kyllä voisin muutaman syödä, namskis!

  Viisaita sanoja, allekirjoitan myös.
  Pikkuhommista ja normikotitöistä ei makseta, mutta meillä oli käytössä kaakaokiristys, joka toimi tämän viikon hyvin. Tarkoittaa sitä, että eräs lapsistamme on hulluna kaakaoon. Hän ja Kuopus eivät tällä hetkellä tule toimeen ollenkaan- tukkanuottasilla ollaan pienimmästäkin asiasta. Esimerkiksi siitä, että kummankaan mielestä toinen ei osaa nostaa koiriamme oikealla tavalla syliin. Eliminoidakseni jatkuvan tappelun asetin säännön, että kun arkiaamut mennään sovussa, perjantaina ostetaan kaakaota. Toimi kuin junan vessa, ja kyllä kaakaoherkku kelpaa Kuopuksellekin! Nyt pitää kai piilottaa tuo ostettu kaakao, ja muuttaa sääntöjä niin, että kun tulen kotiin eikä ole riidelty, saa ottaa kaakaota.

  Mukavaa viikonloppua M !

 • Nainen Talossa

  Tänään leivoin minäkin ekat tortut ja kokeilin laittaa luumuhillon kanssa vaniljakiisseliä. Tuli niin hyviä, että taidan jatkossakin tehdä aina samalla reseptillä. Söin kolme ;).
  Viikkoraha ei meillä ole vielä ajankohtainen. Mutta olisipa hienoa, jos joku lapsista sitä vastaan joskus siivoaisi :).

 • Lumo

  Torttuja en ole vielä syönyt, glögiä sen sijaan olen juonut jo pari kertaa.

  Rahan arvo on parasta oppia nuoresta pitäen. Raha -asioiden hoito onkin yksi tärkeimpiä taitoja nyky-yhteiskunnassa.

 • Mysterious M

  Se onkin hyvä, jos löytyy jostakin pientä lastenhoitokeikkaa yms. Mutta ajattelen näin, että joka tapauksessa rahaa on välillä pakko antaa, niin onhan se parempi, jos tekee myös jotain hyödyllistä sen eteen. Kokee siten ansainneensa sen kahvilakeikan tai leffan:)

 • Mysterious M

  Muistan kuinka äiti aina teki todella suuren määrän torttutaikinaa, koska perheessämme oli 4 lasta ja niitä torttuja sitten leivottiin aivan uupumukseen saakka:)
  Ihan oikeeta kotisiivoojaa, en ole raskinut edes ajatella.

 • Mysterious M

  Juuri noin meilläkin menee, että välillä into on kova ja välillä saa huhuilla sitä siivoojaa:D Mutta kyllä se on itselle apu kun joku on jo sitä imuria heilutellut ja ne vessat pessyt. Muut jutu hoidamme sitten miehen kanssa.
  Tortut kyllä välillä maistuu liiaksikin! Hei, mukavaa reissua teille sinne lämpimään:)

 • Mysterious M

  Oi, tuo kuulostaa makoisalta vaihtoehdolta! Miten se vaniljakiisseli siellä tortussa pysyi?
  Teillä on kaverit vielä niin pikkuisia, jotta kunhan keräävät lelut leikin jälkeen paikoilleen, niin tulee varmasti äidille hyvä mieli. Kyllä lapsia voi välillä haastaa mukaan työleirille, kunhan ovat ikänsä puolesta siihen sopivia:)

 • Mysterious M

  Glögi on mulla taas korkkaamatta, mutten niin olekaan glögin ystävä!
  Raha-asioiden hoito ei aina meikäläiselläkään ole hanskassa, mutta jos sitä saisi taottua jälkikasvun päähän paremmin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *