Muoti

Klingel- muotia myös pienille naisilleMinä rakastan muotia ja seurailen sitä innolla, välillä kaupoissa juosten ja välillä verkkokaupoissa seikkaillen. Klingel verkkokaupasta olen viime aikoina seurannut muodin tuulia. Mikä on talven hitti neuleissa, miten värit näyttäytyvät juhlamuodissa? Onko tarjolla pitkää liehuvaa helmaa vaiko miniä ja tiukkaa linjaa? Vartaloa nuolevia asuja vaiko rennon löysää?  No, jokainen tietää mistä muodissa on kyse. Se on hyvinkin muuttuvaista sorttia. Välillä kestää syttyä jollekin muodin oikulle ja kun sen alkaa vähitellen hyväksyä, huomaa muodin jo muuttuneen ja uutta puhalletaan peliin. Sen takia onkin viisasta seurata muotia hieman etäältä ja lähteä enemmänkin tyylisuuntien mukana seilailemaan. Olen kiinnostunut Klingelin tarjonnasta, sillä siellä näyttää olevan myös aikuiselle naiselle sopivaa muotia. Varsinkin, jos haluaa rahoilleen pitkäaikaisempaa hyötyä eikä vain yhden kauden käyttöä.


Entäpä jos koko onkin se ongelma johon törmää joka kerta, kun lähtee vaateostoksille? Usein puhutaan siitä, kuinka hankalaa isokokoisten on saada istuvia ja sopivia vaatteita. Mutta harvemmin otetaan esille pienikokoisten naisten pukeutumisongelmat. Eihän se pitäisi olla ongelma kun on pieni, niin mahtuu hyvin siihen XS tai S kokoon ja niitähän on aina tarjolla. Niin, mallin mittaisille onkin, mutta entä jos onkin kokoa S, mutta se pituus onkin jäänyt sinne 157 cm:iin?

Kyllähän se XS, niin jos mallistossa on sitä kokoa, useimmissa ei ole, sekä S-koko istuu ehkä jostain kohdin, mutta yleensä selkäosa on liian pitkä ja silloin vaate pussittaa tietysti selästä. Joskus olen ollut kauhuissani siitä, että miten minulla on lantio levinnyt näin, että mekot puristavat,  kunnes olen tajunnut, että sehän onkin mekon vyötärö, joka osuu minulla lantion kohdalla. Jos sattumalta onnistaisi niin, että vaate istuu, niin se on yleensä sitten liian pitkä. Onneksi olen opetellut ompelemaan ja siten saanut useammat, ei niin toimivat vaatteet istumaan. Joskus vaan harmittaa se, että jos joka saumaa ja pituutta joutuu näpelöimään, niin kohtahan se vaate on kokonaan uusiksi ommeltu. Jopa rintaliivejä on joutunut pienentämään ympärysmitalta, kun kuppikoko istuu, mutta ympärys on liian suuri.


Jenkkivuotta viettäessäni olinkin onnessani, kun sopivia vaatteita löytyi ja ehkä siksi, kun siellä on osa kansasta todella pieniä ja osa sitten niitä suurempia. Suomessakin on alettu nykyisin valmistamaan/myymään vaatteita myös pienissäkin kokoluokissa, jossa myös pituus on otettu huomioon, kuten farkuissa ja joissakin ketjuliikkeissä löytyy myös tuohon pituuteen ja pienuuteen suhteutettuja vaatteita. Mutta kyllä näitä liikkeitä vielä saa etsimällä etsiä.
Tärkeää on myös ymmärtää pienenä naisena, että jokainen muotijuttu ei toimi, vaikka koko olisikin sopiva, sillä ethän halua näyttää siltä, kuin olisit pukeutunut lainavaatteisiin. Etkä myös halua korostaa pituuttasi liikaa, jotta et näyttäisi vielä pienemmältä. Haasteellista ja välillä tuntuu, ettei siitä sovi edes valittaa, ettet loukkaa toisia, jotka ovat sinua isompia.Olen löytänyt vaatteita, jossa ilokseni on ilmoitettu vaatteen pituus, joten tiedän helposti mitä valita ja vaikkapa mihin asti mekon helma ulottuu. Vaatteet saa joissain tapauksissa myös lyhennettynä sopivan pituisiksi ja siksipä ihastuin Klingelin mustiin Amy Vermont-nahkalegginseihin, joita saa koossa 34 ja juuri näissä pituuden saa haluamakseen. Toisaalta nahkalegginsin lahje ei haittaa, jos se on hieman rypyssä.

Muita mielenkiintoisia vaatteita löytyi myös Klingelin sivuilta. Tunika on aina hyvä valinta, oli henkilö kooltaan millainen hyvänsä. Tunikoissa on se hauska puoli, että pieni nainen voi käyttää niitä myös mekkoina, mikäli se tunikana olisi liian pitkä. Mutta muuten, jos pituus on kohdallaan, niin nahkaleggins sopii hyvin tämän pariksi. Amy Vermont.

Vartalonmukaiset ja istuvat neuleet ja neuletakit sopivat myös hyvin pienikokoisille naisille, sillä ne luovat sopusuhtaisen lopputuloksen. Apanage neuletakki.

Sitten juhlamuotiin, joka saattaa olla hieman hankalampaa kuin perusvaatetus. Onneksi löytyi kuitenkin minua miellyttävä kaunis musta mekko, jonka helma saattaa juuri olla sopiva pituudeltaan, mutta mikäli ei ole, ei mekon lyhennys ole ongelma. Koko oli 36 pienimmillään, joten uskon, että tämä olisi minulle kuitenkin parempi kuin koko 34, sillä se saattaisi kiristää sitten miehustasta. Linja mekossa on imarteleva, vaikka kurvit eivät olisikaan kohdallaan, niin löysyys empirelinjamaisessa leikkauksessa häivyttää jenkkakahvoja, antaen kuitenkin siron vaikutelman kantajastaan.
Oletko sinä vielä tutustunut Klingel verkkokaupan tuotteisiin? Mitä pidit näistä minun valinnoistani?
Kuvat lainattu Klingel sivustolta.
Postaus toteutettu yhdessä 40+blogit / Klingel

                                      With love,
                                             M

30 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *