Sisustaminen

Country White jouluisissa tunnelmissa

Ihastuttavaa ensimmäistä joulukuun iltaa tässä toivottelen. Säät täällä etelässä eivät hevin ole muuttuneet, joten heti ei uskoisi joulukuun tulleen. Kasvitkin ulkona näyttävät osin vielä vihreää väriä. On tämä niin outoa ja hankalaa tottua. Minä mielelläni ottaisin sen pakkasen ja lumen.
Viikonloppuna oltiin päiväkävelyllä mieheni kanssa tuossa Tuomarinkylän miljöössä ja pakko oli piipahtaa katsomassa myös Country Whiten joulua.

No niin, tämmöistä rahkasammalta tai mitälie, olisin halunnut omiin joulukukkiini pohjalle, mutta kun pihalta ne revin ja ruukkuun laitoin, niin ne alkoivat samantien kellastua ja haista, joten roskiin menivät. Olen toivoton näiden puutarhjuttujen kanssa, joten vinkkejä otetaan vastaan. Siis kuinka istuttaa sammal, jotta se säilyy, ei kellastu tai haise. Olin muuten laittanut vettä ja pitänyt sammaletta kosteana, joten siitä se ei johtunut.  Mutta itse asiaan.

Tämä jouluporo vai kauris, ihan en poroksi tätä kyllä sanoisi, mutta nämä ovat kuitenkin kovasti jokaisessa sisustuskaupassa ja somisteessa muotia. Aluksi kyllä vähän oudoksuin näitä, mutta sitten taas toisaalta, ihan kauniitahan nuo ovat hopeisine sarvineen ja tietyssä setissä somisteena vallan somat.

Tämä oli kyllä piristävä ja hauska idea ja tähän kranssiin saa mukavasti upotettua ne huopapalaset, jotka muutoin joutuisivat roskiin. En kyllä keksinyt, kuinka nämä palaset ovat kiinnitetty, mutta varmaankin vain liimailtu limittäin.

Tontut kuuluvat kyllä jokaisen suomalaislapsen joulunviettoon ja itsekin niitä sirottelin kotiimme, kun tytöt olivat pieniä. Välillä ne pyörivät leikeissä ja hauskoja juttuja niistä tytöt silloin keksivät. Nyt olemme perheenä jotenkin kasvaneet tontuista ulos. Ainakin mitä tulee jouluiseen sisustukseen ja vallalla on enemmän aikuismaisempi joulusisustus.

Tässä kun näissä sisustuskaupoissa on piipahtanut aina silloin tällöin, tulee pakostakin sellainen olo, että jokaisessa kaupassa on vähän samanlainen tarjonta. Nuo samanlaiset porot ja tuoksukynttilät sekä kimaltelevat kulhot ja maljakot, johin tosiaan itsekin välillä haksahdan. Ihania juttuja, mutta kaipailisin välillä jotain muuta. Mitäs mieltä te olette?

Pieni vinkki toisen adventin arvontaan: kosteutusta talven kuivuuteen ja väri-iloa löytyy luukun takaa, sekä eräs meikkaukseen käytettävä väline.

                                                            With love,
                                                                   M

12 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *