Käsityöt

Letit ja pitsit sukissa

Tytär aloitti lettisukkien teon ja kyllästyi sitten varren tehtyään ja sukka odotti neulomista vuoden verran. En tohtinut hoputtaa, mutta välillä tiedustelin, että mitä sukkarintamalle kuuluu. No, eihän sinne mitään, se kun ei edistynyt. Huonetta siivotessaan hän vihdoin toi minulle aloituksen ja ehdotti, että jos minä haluaisin tehdä sukat loppuun. Jonkin aikaa se minullakin odotutti, mutta sitten kun kaikki mahdolliset langat oli neulottu, kävin käsiksi tähän malliin ja sain sen valmiiksi. Lankaa jäi, joten toisetkin sukat tuli neulottua samasta Novitan langasta, melkein. Piti hieman jatkaa toisella valkoisella langalla virkaten pitsivartta ja kieltämättä valkoinen varressa kellertää ja näyttää jopa likaiselta. Valkoisen sävyjen kanssa on tällaisissa jutuissa haastetta. Mutta täällä kotosalla näillä voi vallan hiihdellä ilman huolta.

Ei ne nyt pahalta näytä ja kuvassa värierot eivät tule niin esille kuin päivänvalossa. Nyt ollaan sitten taas sukkasillaan.
Virkkausidean sukanvarteen poimin muuten Pinterestistä. On se sellainen seikkailumaa, että hui vaan ja aika katoaa. Löysin sieltä muuten ihastuttavan tunika/mekon idean ja innoissani kävin ostamassa langat jo valmiiksi ja pyöröpuikot, bambua. No, harmikseni olin saanut juuri luotua noin kolmesataa silmää ja naps, bambuosa irtosi metallisosasta. Eipä sillä sitten enää neulottu, mutta jo heti seuraavana päivänä riensin vaihtamaan puikot uuteen versioon ja nyt aivan kihelmöi päästä aloittamaan. Uusien käsitöiden aloittaminen onkin juuri parasta, joskus into kyllä saattaa laantua juuri loppumetreillä ja käsityöhön voi kehkeytyä viha-rakkaussuhde. Sisulla sitten vedetään joskus loppuun, sillä taitaa jo uusi käsityö siintää mielessä.

Mistä te, jotka teette käsitöitä ammennatte ideoita?

                                                      With love,
                                                    M

12 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *