Lifestyle

Jouluviiniksi La Piazza

Jokos teillä on joulukattaus valmiina suunnitelmissa? Minä tässä vielä pyörittelen mahdollisuuksia, vaikka itse aattona syömmekin anopilla, niin onhan siinä vielä muutama pyhä ruokailun suhteen mietittävänä. Jouluna suunnitellaan todella tarkkaan ruoka ja juoma ja niiden yhteensopivuus. Punaviineistä voisin antaa vinkiksi La Piazza punaviinin, jota olen tässä päässyt maistelemaan ja ihastelemaan. Tämä La Piazza Barbera valmistetaan Pohjois-Italiasta kotoisin olevasta barbera rypälelajikkeesta. Väriltään tämä on tumma ja maultaan keskitäyteläinen, mehukkaan hedelmäinen ja hapokas viini. Tässä juuri tämä vähätanniinisuus miellyttää päänsärkyherkkää punaviinin nautiskelijaa. Jos nimittäin saa helposti punaviinistä päänsärkyä, saattaa olla yliherkkä histamiineille tai tanniineille. Tunnistan tuon, sillä jo yksi lasi saattaa aiheuttaa ikävän raskaan olon päässä ja jyskytys alkaa. Lisäoireita voi olla huonovointisuus, pyörrytys, kutina, hengenahdistus ja ihottuma. Mutta itselläni ei sentään noin voimakasta allergiaa ole. La Piazza punaviinin tanniini-ja histamiinipitoisuus on merkittävästi alhaisempi kuin tavallisissa viineissä. Punaviineissä yleinen histamiinimäärä on 5-10mg/l ja La Piazzassa histamiineja on alle 1mg/l.
Tiedot poimittu esitteestä.

En ole mikään punaviinin asiantuntija, mutta maultaan La Piazza on kevyehkö ja pehmeä, sopiva kaveri liharuuille ja juustoille. Menisi tämä hyvin myös vain seurustelujuomana ja pikkusuupalojen kanssa. Ehkä maku ei ole niin täyteläinen kuin enemmän tanniineja sisältävissä viineissä. Pidän kuitenkin siitä, ettei tämä ole liian paksua ja raskasta ja tule sitten sitä kitkerähköä jälkipotkua, joka minusta yleensä on saanut sen päänsäryn alkamaan.

Hyvä vaihtoehto ja tätä voin siis lämpimästi suositella joulupöytään. Hintaa pullolla on 10 e. Pehmeää makua myhäilee varmaan tämä jouluenkeli, jonka olen tehnyt keramiikkatöissä joskus vuosia sitten.

Sponsored


                                                      With love,
                                                             M

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *