Lifestyle

Maidoton herkkumuffinssi

Meikäläinen hilluu taas täällä oman mukavuusalueen ulkopuolella ja esittelee leivonnaisia. Juu-u, me leivottiin tyttären kanssa maidottomia muffinsseja ja hyviä tuli. Nyt on nimittäin seuraava puoli vuotta tyttären elämä ilman maitotuotteita ja sitten ilmeisesti tehdään ruokatorven tähystys ja näitähän on tehty kerran tai pari vuosittain, joten toivottavasti tällä saataisiin jotakin tuloksia. Sen takia täällä on pähkäilty mitä maidon tilalle mihinkin ruokaan laitetaan. Mantelimaito ei käy, sillä niitä allergioita kun piisaa. Mutta hankalaahan tämä on taas alussa ja sitten tähän jo tottuu. Kaurajäätelöä on jo mieluista löydetty ja jädehimot sillä tavalla taltutettu. Mutta mitä laittaa pitsaan, kun juustoa ei voi laittaa päälle? Mutta mieluimmin valitsen tämän ja tytärkin, verrattuna siihen gluteiinittomaan. Mutta joka paikkaan ne sitä maitoa tunkee, jopa sipseihin. Nyt pitää vaan terästäytyä ja lukea tarkasti tuoteselosteet.

Ihmeellistä on muuten se, että näiden testausten aikana, kun ruokavalio muuttuu ja jokin olennainen jää pois, niin iho alkaa oireilla ja kaikenlaisia allergiajuttuja putkahtaa esille. Ihan kuin elimistö puhdistautuisi siitä gluteiinista silloin, kun sitä kokeiltiin ja nyt on taas oireita, kun maito jätettiin pois.
Tässä vielä helppo ja maistuva resepti näille muffinsseille:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl.leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
1dl vadelmakeittoa
100g sulaa voita (maidotonta margariinia)

Halutessaan voi lisätä joukkoon 2dl marjoja, suklaata,karkkirouhetta yms. Me laitoimme vadelmia ja tummaa suklaata.
Sekoitellaan kuivat ainekset keskenään, lisätään joukkoon muut aineet ja marjat viimeiseksi. Jaa vuokiin ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

                                           With love.
                                          M

14 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *