Muoti

Esprit neuleet

Tukholman Åhlens oli meidän suosikki, ostoksia tehdessä ja eipä me paljoa muualta niitä tehtykään. Tämä hennon harmaa neuletakki Espritiltä oli kaunisti somistettu helmikoristein ja tytär ihastui siihen heti. Neuletakkina menee monessa menossa ja ihanan pehmoinenkin tämä cashmir-neule on, joten ei pelkoa kutittamisesta. Harmittavasti tytär huomasi kotona, että yksi helmistä oli kadonnut, kun hän otti neuleen pussista. Helmeä ei tietystikään löytynyt ja minä jouduin irrottamaan toiseltakin puolelta pari helmeä, jotta symmetria säilyisi. Tätä ahersin pitkään, sillä vetäisy yhdestä langasta, sai koko helminauhan irtoilemaan ja kun se oli valmis, niin eiköhän tytär löytänytkin sen puuttuvan helmen sängystään. Voi apua, olisi ollut huomattavasti helpompaa vain kiinnittää se yksi puuttunut helmi, mutta näin kävi ja nyt on pari ylimääräistä helmeä odottamassa, jos joku helmi putoaisi taas. Toivottavasti ei ihan heti.

Löysin myös itselleni cashmir-neuleen, jossa oli kaunis kimaltava koristenauha kaula-aukossa. Kokoja oli tyypillisesti jäljellä vain xs tai l ja pelkäsin xs:n olevan turhan pieni. Mutta onneksi se sopikin justiinsa ja minäkin sain itselleni siistin uuden neuleen. Nämä molemmat olivat 30% alessa, joten ostokset saimme suhteellisen hyvään hintaan. Kunnollinen neule pysyy kuosissa ja on pitkäikäinen, toisaalta välillä saattaa myös kunnolliset ja kalliitkin neuleet ihmeellisen helposti nuhraantua ja nuppaantua. Miehellä neuleita ostaessa näin on käynyt pari kertaa ja on harmittanut todella. Mutta yritän nyt hoitaa näitä hellästi ja tuuletella usein, jospa se auttaisi.

Oletko sinä tehnyt onnistuneita ale-ostoksia?

                                                          With love,
                                                                 M

16 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *