Lifestyle

Vinkki huuliherpeksen hoitoon

Kaikki varmasti tietää mikä huuliherpes on ja miltä se näyttää, joten en halunnut ladata tänne mitään ällötyskuvia aiheesta, vaikka niitä varmasti olisi löytynytkin. Huuliherpes on sellainen kiva kaveri, joka tulee vierailulle aina silloin, kun sitä viimeksi kaipaisi ja se on todella kivulias ja kestää välillä kaikkine vaiheineen minulla vähintään kaksi viikkoa. Jos on saanut perimäkseen tämän lottovoiton, niin otan osaa. Minulla ja vanhemmalla tyttärellä se on, mutta mies ja nuorempi tytär eivät tästä kärsi. Olen ymmärtänyt, että se olisi jokaisella, mutta aktivoituu vain toisilla, jee. Olisi saanut jäädä aktivoitumatta.
Minä olen yrittänyt kaikenlaisia hoitomuotoja ja myös nopeuttaa sen paranemista, mutta mistään ei tunnu olevan apua. Minulla se ei tule minään pienenä näppysenä, vaan tälle pallerollle välillä pitäisi tilata oma kuljetuksensa. Sen lisäksi, että se on ikävän näköinen, niin se aluksi kutisee, jomottaa ja särkee ja sitten kun se on  muhinut ja juhlinut sen pari kolme päivää ja olet saanut jo huokaistuksi, että ollaan rupivaiheessa, niin eikös se kurjimus ratkea joka aamu, kun suusi aukaiset ja taas saat odottaa rupeutumista ja niin no, siinähän se pari viikkoa on kivasti mennytkin.
Olen saanut reseptillä suun kautta nautittavia lääkkeitä ja niitä on paketti poikineen mennyt. Mutta se on aika raju kuuri, joten jos herpes kiintyy sinuun liiaksi ja tulee tiuhaa tahtia, niin tätä lääkettä ei voi turhan usein nauttia. Laastareita on mennyt kaikenlaisia, mutta nekin irtoaa helposti ja syömisen jälkeen pitäisi aina laittaa uusi.
Luontaistuotteita en ole pahemmin käyttänyt, mutta nyt olen uskaltautunut kokeilemaan Flow hoitosalvaa. Olen käyttänyt tätä lähinnä flunssassa nenän alle ja yskää hoitaessa hieronut rintaan. Mutta yllätys oli suuri, kun aamulla herätessä tajusin huulien kuivavan ja herpeksen jo tekevän tuloaan, niin sipaisu tätä vahaa näpyn päälle vei kivun pois ja näppylä ei kasvanutkaan megakokoiseksi, vaan jäi todella pieneksi ja hiipui parin käyttöpäivän jälkeen pois. Ikinä aiemmin en ole saanut herpesrakkulaa taltutetuksi, koska siinähän pitäisi olla jo tavallaan etukäteen valppaana ja heti kun se tuntuu, niin lääkitys päälle. Harmittavasti se tahtoo vaan tulla juuri yöllä, kun olet nukkumassa ja aamulla se etukäteislääkitys on myöhäistä. Olen iloinen siitäkin pienestä, jos vahalla saisi pidettyä rakkulan aisoissa ja juuri tuon jomotuksen ja tykytyksen poissa.
Salvaa voi myös käyttää itikoiden puremiin, haavoihin ja lihaskipuja lievittämään. Haju on aika voimakas, tulee mieleen Vicks hoitosalva ja tätä saa todella tikulla kaivella, on sen verran tönkköä tuotetta. Ilmankos on vaha nimeltään!
Nyt muuten varmasti pukkaa huuliherpes, kun tämän jutun olen kirjoittanut!
Millaisia konsteja sinulla olisi huuliherpeksen hoitoon? Oletko kokeillut tätä salvaa?

Lehdistönäyte

                                        With love,
                                               M

17 Comments

 • Dzinni

  Kirjoitin joskus omassa blogissani HTH-voiteesta, jonka käyttö ennaltaehkäisee huuliherpestä hyvin – enkä ole ainoa, joka näin sanoo. HTH:n sijaan on tullut L300-voide (vertailin näitä blogissani ainesosien puolesta, ja ovatkin aikalailla yksi yhteen), joka toimii samalla tavalla. Kun huuliherpes ilmoittaa tulostaan, voidetta (itse käytän ihan vaan sitä vartalovoidetta) huuleen ja niin se häipyy ennenkuin alkaa kunnolla puhjetakaan. Viimeksi tätä kikkaa kokeiltiin miehen huuleen toissaviikolla ja toimi.

 • Tiia K

  En ole tätä kokeillut, mutta pihkavoiteesta olen saanut apua haavaumiin, hyttysten puremiin ym. Eli nämä varmaan toimii kenties samoilla perusteilla. Tuo kiinnostaa, mutta pihkavoidekin on ollut oikea pelastus. Huuliherpestä ei ole, mutta esim.kengän aiheuttamaan hankaumaan jne.

  Kiva oli nähdä <3

 • Ellen - Milli`s Little Home

  Tuota ihmevoidetta täytyy kyllä testata! Viimeksi meinasi mennä hermot kun rakkuloita puski sen minkä kerkesi. Kokeilin apteekin jotain viiden päivän tablettikuuria ja sillä oonneksi talttui. Kaikki vinkit on kyllä tervetulleita tuohon ärsyttävään vaivaan!

 • Anonyymi

  moi, vuosia kärsin pahasta herpeksestä, tuli jatkuvasti huuleen ja jopa nenään. kunnes keksin kokeilla NeoAmisept-desinfioimisainetta.

  heti kun herpes ilmoittaa tulostaan laitan ainetta pumpuliin ja tuputtelen rakkaulan päälle, useita kertoja päivässä. alkuun jopa kerran tunnissa.

  ei tarvitse mitään muuta.
  rakkulan kasvaminen pysähtyy, tykytystä ja turpoamista ei tule, eikä pääse tulemaan sitä äklöttävää keltaista päällystä rakkulaan. mitään muita voiteita ei tarvitse, joskus saatan yöksi laittaa bebanthenia.
  en tiedä miten suositeltavaa tämä on, mutta mulla toimii!!
  nykyään tosin herpes vaivaa todella harvoin, onkohan syynä melkein viljaton ruokavalio… tulipa vain mieleen..

  terv. T

 • Souliina S

  Minä olen ikäväkseni perinyt tämänkin vaivan äidiltäni 😉 Olen kokeillut niin vectaviria kun muita tähän tarkoiteeuja aineita, mutta kerran sain jättirakkulan, jossa nenänikin turposi suurin piirtein perunan kokoiseksi, niin siskoni suositteli tea tree öljyä ja se auttoi oitis! Suosittelen kokeilemaan

 • Dzinni

  Teepuuöljyssä on vaan se harmillinen puoli, että se on allergeeni, eli ihan ekaa kertaa kun kokeilee, kannattaa laittaa pieni tippa sellaiseen paikkaan, jossa mahdollinen ihottuma ei haittaa pahasti 🙂

 • Aurinkokujalla

  Minä en ole ikinä edes kuullut tuosta. Itsellä on harvoin herppes, mutta pojalla sitäkin useammin. Pitää neuvoa sitä kokeileen tuota. Olen sun blogissa ekaa kertaa ja liityin heti lukijaksi, vaikutti niin kivalta tää sun blogi. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

 • Mysterious M

  Tämäpä olikin hyvä juttu, kun ihmiset alkoivat jakamaan näitä vinkkejä huuliherpeksen hoitoon ja kaikki otetaan kyllä ilomielin vastaan. Välillä luulee, että on löytänyt se parantavan keinon ja sitten keho tavallaan tottuu kai siihen ja konsti ei enää auta. Täytyy tehdä näistä nyt lista ja kokeilla kaikki mahdolliset, jos tuo minun salva ei enää auta:)

 • Mysterious M

  Onneksi näitä suun kautta nautittaviakin tabuja on, mutta vaikka lääkkeet on jo kotona odottamassa, niin mulle on silti tullut herpes ja no, ehkä ei ole kestänyt niin kauaa sitten, mutta tullut on.
  Tänne on kivasti tullut muiltakin vinkkejä, jotka mielelläni otan talteen vastaisuuden varalle:)

 • Mysterious M

  No moi T! Tuotapa pitää kanssa kokeilla, kun NeoAmiseptiä varmasti kotona taitaa lääkekaapissa olla. Ai viljaton ruokavalio auttais!!? Hitsi, pitääkö valita pulla vai herpes?:) On minullakin nuorempana ollut tiuhempaan tahtiin tuo rakkula, mutta nykyisin harvemmin. Säälin tyttöäni,joka tästä myös kärsii!

 • Mysterious M

  No sitä on meilläkin ollut ja nuorempi tytär hankki sitä joskus finnejä lannistamaan, joten voisi siis todellakin auttaa myös tuohon.
  Dzinni: Joo, aina varsinkin allergisena kuten me tyttäreni kanssa, täytyy olla varovainen ja yleensä aloitankin kaikki kokeilut minimiannoksilla, ettei tule ikäviä seuraamuksia. Kiitos myös tästä vinkistä:)

 • Unknown

  Huuliherpekseen olen tuloksellisesti käyttänyt hunajaa, mutta kun se pirulainen mieluummin hyökkää oikean käden keskisormeen tai jopa kämmeneen! Pitänee kokeilla tuota laastarin alla, jos vaikka…

 • Mysterious M

  Voi ei, voiko se levitä siis käsiinkin!! Apua, en ole tiennyt muuta kuin, että silmiin voi levitä, mutta johan nyt. Kyllä tämä on kiusallinen vaiva! Toivon todella, että auttaisi, itsekin olen valmis kokeilemaan mitä vain ja täällä kommenteissa on tullut hyviä mahdollisisa vaihtoehtoja.

 • Mysterious M

  Se on todellakin taistelua sitä vastaan! Toivon todella, että tämä auttaisi. Itse oli tyytyväinen kun kipu ja jomotus tosissaan hävisi ja ei tätä koko aikaa tarvinnut olla laittamassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *