Lifestyle

Kuinka pakkasella pukeudutaan

Nyt toivottavasti pakkassäät hellittävät, tai niin ainakin on lupailtu ja pääsemme nauttimaan hieman miellyttävämmästä pakkasilmasta, kuin tähän asti. Jopa vesisadetta jossain vaiheessa on ensi viikolle lupailtu, mutta katsellaan nyt rauhassa.
Kun mittari repii -24 asteessa aamulla ja ei näytä hevin hellittävän iltapäivälläkään, niin tuo se hieman haastetta pukeutumiseen. Minä kuljen töihin usein kävellen, mutta usempana aamuna ihana mieheni koukkaa työpaikkani kautta ja pääsen perille autolla. Töihin ei voi lähteä hienostellen, kun pakkanen viiman kanssa saattaa lisätä asteita huikeasti enemmän, joten minä vedän surutta lasketteluhousut eli toppikset ja toppatakin päälle. Vuorellisen myssyn päähän ja hupun sen päälle ja kaulaliina kietaistaan vielä kasvoille niin, että vain silmät näkyvät. Nahkarukkaset käteen ja lämpimät kengät  jalkaan. Töihin päästessä olen kuumissani, sillä liikkuessa pakkanen on ollut siedettävä, mutta mieluimmin niin, kuin palellen. Niin ja ei tuolla pimeässä minua kukaan katsele, joten ei tarvi sitä miettiä.
Mutta, jos töistä on lähdettävä suoraan johonkin fiinimpään tilaisuuteen, sanotaan nyt vaikkapa blogitilaisuuteen, niin eipä sinne kehtaa toppiksilla astella. Pakko on silloin hieman kärsiä ja jättää tylysti ne toppikset töihin. Onneksi neuleet ja reilut sellaiset ovat nyt muodikkaita, joten pakkaspäivänä sellainen on ihan tyylin mukainen asu.

Tässä muuten DrHauschkan blogitapahtumasta kuva, jossa meikkitaitelija Karim Sattar teki Pupulandian Jennille meikkauksen ja antoi meille muutamia vinkkejä. Huomaa Jennin suuri neule muhkealla kauluksella ja  nahkahousut alaosana. Tyylikäs asu. Minullakin oli tapahtumassa neule, mutta feikkinahkahousut ovat niin kylmät, että tyydyin farkkuihin, mutta alla oli lämpimät paksut sukkikset.
Mutta aikuiset osaavat yleensä pukeutua säällä kuin säällä, sillä se, mitä teininä hölmöili, niin siitä maksellaan nyt. Itselläni on nuorempana korvat paleltuneet usemanpaan kertaan, ei nyt pahasti, mutta riittävästi, jotta pienikin viima ottaa niihin ja vihloo. Vaikka käytinkin koulumatkoilla pipoa, niin tuuli ja viima pääsi läpi. Sormet ja varpaat palelevat minulla aina, kiitos huonon ääreisverenkierron, mutta onpa nekin pohjoisessa paleltumista osansa saaneet. Kyllähän sitä tietysti piti ilman päähinettä olla, kun mentiin bilettämään, mutta yleensä pipo otettiin pois päästä vasta, kun kylille päästiin.
Oman teinini kanssa olen aamulla saanut melkein migreenikohtauksia, vaikken muutoin saakaan, näistä pukeutumisista. Ei pipoa tai hanskoja, ne on vaan laukussa mukana. Takin olen pakottanut laittamaan kiinni ja hupun vaatinut laittamaan päähän, mutta varmasti ne pysäkille päästessä on jo pois huitaistu. Mutta kaia kaikki teinit on samanlaisia, huvitti ja hirvitti, kun kaksi tyttöä jäi pois bussista, kun minä tarvoin Michelinukkona vastaan ja heillä oli takit auki, napapaita ja paljasta vatsaa esillä. Hohhoijaa.
Miten teillä, onko pakkasilla vaikeuksia löytää sopivia vaatetuksia ja varsinkin silloin kun pitäisi olla edustavana? Saatteko te nuorison pukeutumaan asianmukaisella tavalla?
Ihanan rentoa perjantai-iltaa kaikille!

                                                           With love,
                                                                 M

12 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *