Lifestyle

Ole armollinen ihollesi, äläkä saata sitä kurjuuteen ja ennenaikaiseen vanhuuteen

Löysin tässä facebookista jutun, jossa kerrottiin naisesta, joka teki omakohtaisen kokeilun siitä, mitä tapahtuu iholle, kun menee illalla nukkumaan pesemättä meikkejä pois. Vain aamuisin hän kävi suihkussa ja laittoi kasvoilleen kosteuttavaa voidetta. Testiaika kesti kuukauden ja voitte vain kuvitella miten iho kärsi. Se tietysti kuivui, ihohuokoset laajenivat, epäpuhtauksia alkoi ilmaantua ja iho alkoi punoittaa. Simiinkin taisi tulla joku tulehdus,kun ripsivärillä harjattu ripsi oli kääntynyt jotenkin silmän sisään ja siinä oli tietysti mennyt ripsaria mukana.Mutta kamalinta tässä testauksessa oli se, että vähän yli nelikymppinen nainen vanheni kymmenen vuotta tuon kuukauden aikana. Hurjaa, eikö totta! Jutussa ei muistaakseni kerrottu, että millä konstilla hän sitten kävi tuota ihoaan hoitamaan testin jälkeen ja saiko hän ne menetetyt vuodet hoitojen jälkeen takaisin. Mutta pointtihan oli tietysti osoittaa se, kuinka tärkeää meikin pesu iltaisin on. Yllättävän moni ilmeisesti jättää pari kertaa viikossa meikit kasvoilleen nukkumaan käydessä ja juuri tämän vuoksi nainen teki tämän testin osoittaakseen iholle aiheutuvat haittavaikutukset.

En koe itse olevani tapojeni orja, mutta tietyt rituaalit kuuluvat päivän kulkuun. Kuten iltaisin pesulla käynti ja hampaiden pesu. Ylpeänä myönnän, että vaikka mitä on tapahtunut, niin en muista, että meikit kasvoilla olisin nukkumaan käynyt. Ehkä nuorempana joskus on tullut huitaistua meikit pois vähän hätäisesti, mutta pois ne on pesty. Siihen olen kyllä syyllistynyt, että päiväunille olen käynyt meikit kasvoilla ja se tunne ei ole miellyttävä, kun herätessä tuntuu ripsivärin takia ripsien liimautuneen ihoon kiinni. Nykyisin ei liioin ole tullut tuotakaan tehtyä, sillä en saa unta illalla, jos töiden jälkeen käyn nukkumaan.

Nuorille meikin käyttäjille tämä testaus olisi hyvä esitellä, jotta viesti menisi perille. Jos käyttää meikkiä, se on myös puhdistettava iholta, ennen nukkumaan käymistä ja myös meidän äitien on sitä nuorisolle opetettava.
Monenlaisia puhdistuksia on tarjolla, maitoja, geelejä ja nyt näitä 3 in one tuotteita ja öljyjä, joten jokaiselle luulisi löytävän mieleisen. Merkillä tai tuotteen koostumuksella ei ole väliä, kunhan meikin muistaa poistaa ja tuote toimii. Aamuisin kehoitetaan myös puhdistamaan kasvot yöllä käytettävistä tuotteista, mutta nuorelle normaalille iholle varmaankin riittää vesi. Aamulla en koe sitä jynssäystä niin tarpeelliseksi, pelkkä kasvovesikin voi riittää. Mutta tässä on huomioitava kyllä ihon kunto ja tuotteet, joita siihen yöksi laitetaan.
Kauniille hyvin hoidetulle iholle on helpompi saada meikki onnistumaan ja kestämään, mutta tämänhän me kaikki jo varmaan tiesimmekin. Olethan siis armollinen ihollesi!

                                                     With love,
                                                   M

14 Comments

 • Jonna H.

  Ihana sama, etten todellakaan muista, että olisin koskaan nukkunut meikeissä. Jo ajatuksena inhottava, että ne tarttuisi puhtaaseen tyynyliinaan. YÖK. Sulla on upea iho ja todella huomaa, että et nuku meikit kasvoilla. 😉 Aamulla riittä pelkkä misellivesi loistavasti, itse olen jättänyt aamuisen vesipesun pois, ikääntyvä iho kiittää.

 • Taru

  Nuorempana, kun vielä biletin, tuli nukuttua meikkien kanssa. En ole sitäkään tehnyt 14 vuoteen!
  Iltaisin teen kaksoispuhdistuksen ja aamulle vedän miselliä.

 • Mysterious M

  Niin tosiaan sekin vielä, että se pyyheliina saattaa saada ikuiset tahrat, jotka ei pesussa lähdekään! Minä jotenkin höperönä olen aina pessyt kasvoni vedellä ja tuntuu, etten herää ilman sitä. Mutta taas vaihteeksi huokaisen, että ehkä pitäis, koska vesi voi kuivattaa ihoani ja en vain ole sitä tajunnut:)Kiitos kehuista, anyway, onneksi ne meikit on kuiteski keksitty ja virheet saa piiloteltua:)

 • Mysterious M

  No joo, ei kait sitä kukaan pyhimys ole:) Onneks me ei tehä niin enää:) Mutta, että joillakin se on käytäntö, että ei ennätä muuten?! Ei siihen niin kauaa mene ja kun on vaikka mitä vesiä, joilla pyyhkiä ihonsa, vaikka telkkaria katsoessa tai sähköposteja lukiessa jne.

 • Mysterious M

  No niinpä! En kyllä ymmärrä, että jos tuon on kerran vaikka vahingossa jättänyt tekemättää, niin luulisi oppivan. Ajatus siitä, kuinka tyynynliina on aamulla liistrautuneena kasvoihin! Yäk! Mutta toivottavasti tämä testi tavoittaa näitä laiskureita:)

 • Mysterious M

  Noinhan sitä pitäisi kaikkien tehdä:) Iholla on kyllä taipumus reagoida herkästi kaikkeen mitä ihimnen tekee. Kuulin kerran eräässä hiustapahtumassa, että hiuslakatkin olisi syytä harjata joka ilta pois hiuksista, jottei ne yön aikana nukkuessa päädy hieroutumaan tyynynliinan kautta kasvojen iholle. Tämä kyllä kuulostaa järkevältä ohjeistukselta, mutta kiharassa hiuksessa se ei kyllä oikein toimi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *