Lifestyle

Kuha ja penkkarit 2016

Tänään minulla oli vapaata töistä ja vietin sen suurimmaksi osaksi ulkosalla, tai siltä se ainakin tuntui ja pääsin osallistumaan penkkarihumuun. Tyttäreni on abi ja olimme hänen koulullaan seuraamassa penkkareita ja valmistautumista tähän odotettuun penkkariajeluun. Voi sitä intoa ja riemua ja lapsia, jotka olivat varustautuneet koulun pihalla muovipussein keräämään karkkeja. No, kolmesta useampaan kiloon sitä oli ostettu per abi ja kyllähän sitä lensi ja kuvaajana sain muutaman kipeän tällin päähänikin, mutta annettakoon anteeksi. Kuha oli näköjään tämä vuonna se hitti-sana ja melkein puolella noita ”kuha” heittoja oli rekkojen kyljissä liitettynä jos jonkinmoisiin toiveisiin. Hyvä tässä oli taas saada sivistystä tämän suhteen, niin tietää missä mennään ja on ajan hermoilla.

Stockmannin kulmilla seurasimme sitten tätä menoa ja kylläpä niitä rekkoja riitti. Ihanaa nuorten ihmisten intoa ja iloa ja odotuksia ja toiveita tulevaisuudesta. Sää kyllä näytti kaikki mahdolliset temppunsa tänään, kun ensin tuuli kirpeästi, sitten satoi jo rakeita ja lopuksi vettä. Muistan vielä kyllä omat penkkarit, jolloin pakkasta taisi olla parikymmentä astetta ja me kavereiden kanssa pukeuduttiin punkkareiksi ja yritettiin pukea kerrostaen, ettemme jäätyisi sinne lavalle. Ei siinä humussa muistaakseni kylmä tullut, joten eipä näillä tänäänkään  näyttänyt paleltavan.
Ihanaa kun on näitä traditioita ja juttuja, joihin nuoret panostaa ja haaveilee ja suunnittelee. Muistatkos sinä näitä aikoja?

                                      With love,
                                      M

20 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *