Lifestyle

Punaviini, konvehdit vaiko sitruunat?

Minusta on hauska lukea erilaisia tutkimuksia, kun ne koskevat hyvinvointia, ruokavaliota sekä terveyttä. Viime viikolla minua riemastutti tieto, että lasillinen punaviiniä vastaa tunnin kuntosalitreeniä. Resveratroli vahvistaa sydäntä ja edistää lihasten toimintaa. Hieman huvitti ajatus, että nyt voin sitten rohkeasti myöntää tekeväni kuntosalitreeniä ainakin kaksi kertaa viikossa, toisen oikealla salilla ja toisen kotisohvalla, mutta kohtuudella. Salitreeneihin vasta yritän päästä innostumaan ja kiitän ihanaa perhettäni, joka minua tuohon yrittää tsempata. Mieluiten kuitenkin juoksen ja zumbaan, mutta näin aikuisiässä pitäisi oikeasti alkaa siitä lihastreenistä kiinnostumaan.
Ymmärrän, että aineenvaihdunta kiihtyy, kun lasillisen viiniä nappaa, mutta ….no tuloksia odotellessa, heh.
Työkaverini yllätti minut iloisesti kertomalla, että oli lukenut uudesta tutkimuksesta, jossa konvehtien nauttiminen päivittäin ehkäisee ikääntymiseen liittyvää kognitiivisten taitojen häviämistä.   Konvehteja ei ollut nyt löytynyt työmatkalla, harmi, mutta ei hätää, taitaa tuolla komeron perukoilla vielä yksi laatikko olla itseltäni piilossa. Tästä lähtien kaikki helpottuu huomattavasti kun suut on makiana, tai no ei ainakaan tilanne iän myötä pahene, toivon.

Sitten vielä yksi uusi kiinnostava  ja kuulemma tehokas tapa pitää kroppa kuosissa. Eli kun nauttii sitruunavettä päivittäin, niin se voi ehkäistä syöpää, pienentää kasvaimia ja ehkäistä niitä ja erityisesti rintasyöpää. Siruunassa on paljon vitamiinia, A-, C-vitamiinia, folaattia ja rautaa ja bioflavonoideja. Alentaa kolestrolia, varsinkin sitruunan kuori. Alentaa verensokeria ja tehostaa elimistön puhdistusmekanismeja, jolloin esimerkiksi munaiset toimivat paremmin ja näin ehkäistään munuaiskivien syntyminen.
Mitä! Miksei kukaan ole tästä aiemmin huomauttanut? Tytär on tässä jo jonkin aikaa lipitellyt inkivääri-sitruunavettään, joten nuoriso on ollut taas kerran valveutuneempi kuin meikäläinen.

Ihoon sitruuna kuulemma vaikuttaa pehmentävästi, mutta liekö yhtä hyvin kuin Jane Iredalen kasvojenhoitotuotteet? Varsinkin tuo ihanan kuohkea kosteusvoide, joka ei ainoastaan tuoksu hyvälle sitruunalle vaan myös tekee ihosta pehmeän ja supistaa huokosia niin, että meikki näyttää hyvältä. Puhdistusvesi on vähän kuin misellivesi, joten sillä voi puhdistaa ihon meikeistä ja epäpuhtauksista. Omat silmämeikkini joudun kyllä puhdistamaan öljyllä ensin ja sitten käytän tätä puhdistusta tehotoimena, sillä yksinään tätä menisi liian monta vanulappua meikäläisen meikin poistossa, mutta kevyemmän meikin se kyllä poistaa hyvin. Kasvovesi valmistelee ihoa ennen tuota kosteuttavaa voidetta, joten sillä sipaisu piristää ja virkistää. Olen nyt reippaan kuukauden käyttänyt näitä tuotteita ja ihoni voi hyvin. Anti-aging tuotteita nämä eivät ole, mutta siihen voi sitten yöksi laittaa aiheeseen sopivan tuotteen tehohoidoksi. Tosin olen liftaavan seerumin kanssa tätä settiä käyttänyt päivin ja öin. Iloisella mielellä kyllä nämä tuotteet loppuun käytän, joten se puhukoon tämän sarjan puolesta.

Mutta nyt puntaroin tässä, että ryntäänkö heti sitä sitruunakuormaa ostamaan, vaiko lähdenkö miehen kanssa oikealle salille rehkimän? Niin, sitten oli kyllä niiden kognitiivisten juttujen suhteen jotain tehtävä ja tutkittava heti se komero vai ottaisiko sittenkin sen toisenlaisen salitreenin tänään?

Vaikeita valintoja! Törmäätkö sinä koskaan samaan?

                                      With love,
                                      M            

26 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *